Відкрити категорії

Картопляна запіканка з ковбасою


Картопляна запіканка з ковбасою

Інгредієнти:

картопля - 1 кг;
середня цибуля - 2 шт.;
шинка - 540 г;
вершки 30% - 1/3 склянки;
сир - 150 г;
середні яйця - 2 шт.;
спеції: сіль, перець, щіпка мускатного горіха;
олія для смаження - 3 ст. л.

Картопляна запіканка з ковбасою - одна з найцікавіших ідей для смачної і швидкої вечері. Рецепт дуже простий, а запіканка смачна, красива і проста в приготуванні. Також таку страву можна запросто поставити і на святковий стіл.

Процес приготування запіканки з картоплею та ковбасою.

  1. Картоплю очистити від шкірки і нарізати кружальцями завтовшки не більше 1 см. Промиті скибочки картоплі залити в каструлі холодною водою. Насипте 1 ст. л. солі без гірки. Накрийте каструлю кришкою і поставте на плиту на велику потужність. Коли картопля закипить, зменшіть потужність конфорки і готуйте її близько 5-8 хвилин, рахуючи від закипання води. Скибочки картоплі повинні бути приготовлені наполовину. Злийте воду і дайте картопляним скибочкам трохи охолонути.
    Приготувати картоплю
  2. Поки картопля вариться, приступаємо до приготування цибулі. Розігрійте велику сковороду з товстим дном. Зменшіть потужність конфорки до трохи вище середньої. Додайте 3 ст. л. рослинної олії для смаження. Викладіть в сковороду очищену і нарізану цибулю. Трохи зменшіть потужність конфорки і обсмажуйте цибулю близько 10 хвилин, поки вона не стане злегка підрум'яненою. Кожні кілька хвилин перемішуйте все це дерев'яною ложкою. Викладіть обсмажену цибулю в окремий посуд.

    Порада: Ви можете додати в запіканку кілька зубчиків часнику. Часник очистити і нарізати тонкими скибочками, потім додати їх до цибулі за 5 хвилин до закінчення смаження.
    Обсмажити цибулю
  3. Нарізати ковбасу кружальцями завтовшки близько 5 мм і викласти на сковорідку, де смажилася цибуля. Обсмажте скибочки ковбаси, поки вони не підрум'яняться з обох сторін.
    Обсмажити ковбасу
  4. Змастіть форму для запікання зсередини невеликою кількістю масла або топленого масла. Вибирайте ємність об'ємом близько 2 літрів. Приготовані скибочки картоплі викласти у змащену маслом форму.
    У форму викладаємо картоплю
  5. Потім покладіть зверху трохи сиру, а поверх сиру - смажену цибулю і ковбасу.
    Зверху картоплі викласти сир, цибулю і ковбасу
  6. Налийте приблизно 1/3 склянки жирних вершків 30% в невеликий посуд і додайте 2 яйця. Всипати спеції: сіль, перець, щіпку мускатного горіха і, можливо, трохи перцю чилі (якщо хочете). Все ретельно перемішати кухонним віночком (до однорідної маси).

    Порада: ви можете замінити вершки простим молоком або змішати вершки з молоком.
    Зробити молочно-яєчну заливку для запіканки
  7. На цибульно-ковбасний шар викласти другу половину сиру (натерту або нарізану), а потім залити молочно-яєчною рідиною зі спеціями. Постарайтеся рівномірно вилити рідину по всій поверхні запіканки.

    Блюдо з картопляною запіканкою поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Виберіть середню полицю з функцією випічки вгору-вниз. Запікайте картопляну запіканку без кришки протягом 40 хвилин (або довше, все залежить від вашого посуду, духовки і т. д.).

    Порада: в кінці запікання ви також можете додати додатковий шар моцарели або сиру чеддер, щоб поліпшити смак запіканки.
  8. Смачного!
Час приготування: 1 година
Час на підготовку: 30 хвилин
Кухня: Українська
Опис: Картопляна запіканка з ковбасою - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 172 Ккал
Рейтинг: 9/10 (голосів: 28)
Ключові слова: Обід / Вечеря / Другі страви

Картопляна запіканка з ковбасою


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com