Запіканка з картоплі з фаршем в духовці
Інгредієнти:
картопля - 1 кг;
свинячий фарш - 700 г;
сметана - 200 г;
твердий сир - 100 г;
сіль, перець - за смаком;
рослинна олія;
цибуля - 2 шт.;
форма для запікання - 22х22х6 см.
Картопляна запіканка з фаршем - це дуже смачна і ситна страва на обід або вечерю для всієї родини, готувати її зовсім нескладно.
Процес приготування картопляної запіканки з фаршем.
- Зробимо фарш. М'якоть свинини пропустити через м'ясорубку разом з цибулею. Додати сіль і перець, перемішати.
- Дно форми для запікання змащуємо рослинною олією.
- На крупній тертці натираємо у форму шар картоплі, посолити і змазати сметаною.
- Викладаємо шар фаршу.
- Знову натираємо картоплю. На один шар виходить 3 середні картоплини. Робимо шар за шаром. Останній шар картоплі натираємо на середній терці. Солимо, розмазуємо сметану і зверху натираємо сир. Знову розмазуємо сметану.
- Відправляємо запіканку в розігріту духовку до 180 градусів на 60-70 хвилин. Вийшла дуже ароматна, ситна картопляна запіканка з фаршем. Запіканка виходить дуже ситною і смачною.
- Страва готова! Смачного!
Час приготування: 60 хвилин
Час на підготовку: 20 хвилин
Кухня: Французька
Опис: Запіканка з картоплі з фаршем в духовці - рецепт приготування з покроковими фото
Час на підготовку: 20 хвилин
Кухня: Французька
Опис: Запіканка з картоплі з фаршем в духовці - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 141 Ккал
Рейтинг: 9/10
(голосів: 120)
Ключові слова: Обід / Вечеря / Страви з м'яса / Другі страви
ChiefCook
2020-10-27
Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі
Рекомендуємо кулінарні рецепти: