Відкрити категорії

Як приготувати картопляне пюре


Як приготувати картопляне пюре

Інгредієнти:

картопля - 1 кг;
молоко - 85 мл;
вершкове масло - 50 г;
спеції: 0,5 ч. л. солі, щіпка перцю і мускатний горіх.

Пропоную вам рецепт самого простого домашнього пюре з маслом і молоком. Його можна подавати як окрему гарячу страву або як смачне доповнення до вечері.

Процес приготування картопляного пюре.

  1. Очищену і нарізану картоплю промити і перелити в каструлю з холодною підсоленою водою. Картоплю відварити до готовності. Приготована картопля не повинна розвалюватися самостійно. У мене це зайняло 15 хвилин.
    Відварити картоплю
  2. Злийте окріп з вареної картоплі. Знову поставити каструлю з картоплею на конфорку, щоб залишки води випарувалися. Досить однієї хвилини. Можна кілька разів струснути каструлю з картоплею. Відразу ж приступайте до розминання гарячої картоплі. Для цього можна використовувати спеціальне ситечко чи подрібнити.
    Розминаємо відварену картоплю
  3. Після закінчення варіння картоплі, підігрійте молоко з маслом. Налийте 1/3 склянки жирного молока в невелику каструлю і додайте 50 г вершкового масла. Також додайте 0,5 ч. л. солі, дрібку перцю і мускатного горіха. Нагрівайте кілька хвилин, поки масло не розтане. Однак не доводите вміст каструлі до кипіння. Масло і молоко повинні бути гарячими, але не кипіти.

    Порада: замість молока можна використовувати таку ж кількість жирних вершків 30%. Або ви можете додати трохи молока і вершків, щоб вийшло близько 1/3 склянки рідини.
    Нагріти 1/3 склянки жирного молока і 50 г вершкового масла. Посолити, поперчити
  4. У пюре влити гаряче молоко з маслом.
    У пюре влити гаряче молоко з маслом
  5. Все перемішайте дерев'яною ложкою і відразу викладіть на тарілки. Картопляне пюре подавати гарячим.



Що ще можна додати в пюре?
- вершковий сир, тертий пармезан або інші сири, такі як: пекорино романо, або пармезан Реджано, або сир чеддер;
- смажені скибочки або шматочки тонко нарізаного бекону;
- зубчик часнику, продавлений через прес і злегка нагрітий з маслом;
- свіжомелені трави: петрушка, чебрець;
- трохи перцю чилі.

Час приготування: 40 хвилин
Час на підготовку: 15 хвилин
Кухня: Українська
Опис: Як приготувати картопляне пюре - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 133 Ккал
Рейтинг: 9/10 (голосів: 155)
Ключові слова: Обід / Вечеря / Страви з овочей / Другі страви

Як приготувати картопляне пюре


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com