Відкрити категорії

Як приготувати курячу печінку


Як приготувати курячу печінку

Інгредієнти:

куряча печінка - 800 г;
пшеничне борошно - 2 ст. л.;
середня цибуля - 3 шт.;
сіль без гірки - 1 ч. л.;
олія для смаження - 6 ст. л.;
можливі добавки: петрушка, перець, солодкий перець.

Якщо ви шукаєте ідею простої і швидкої вечері, то куряча печінка з цибулею буде дуже хорошим вибором. Рецепт перевірений, печінка виходить ніжною і смачною.

Процес приготування курячої печінки.

  1. Очистіть 3 середні цибулини загальною вагою близько 800 г і наріжте тонким пір'ям.
    Наріжте цибулю тонким пір'ям
  2. Розігрійте велику сковороду з товстим дном. Уменшіть потужність до трохи вище середньої. Додайте 4 ст. л. рослинної олії для смаження або сала. Викладіть на сковороду цибулю. Уменшіть потужність конфорки до трохи нижче середньої і обсмажуйте цибулю поки вона не стане золотистого кольору. Кожні кілька хвилин перемішуйте все це дерев'яною ложкою, а в кінці смаження також додайте 0,5 ч. л. солі.
    На сковороді обсмажте цибулю до золотистого кольору
  3. Приблизно 800 г курячої печінки потрібно очистити від прожилок і жиру. Курячу печінку не потрібно нарізати на більш дрібні шматочки.

    Шматочки печінки також можна злегка наколоти виделкою. У печінці багато води. В результаті вона буде менше «стріляти» при смаженні. Також рекомендую просушити кожен підготовлений шматочок печінки паперовим рушником.
    Підготувати курячу печінку
  4. Насипте в невелику миску 2 ст. л. пшеничного борошна. Кожен шматочок печінки обваляти в борошні і викласти на окрему тарілку.
    Кожен шматочок печінки обваляти в борошні
  5. Нагрійте другу сковороду. Уменшіть потужність конфорки до трохи вище середньої. Додайте 2 ст. л. рослинної олії для смаження або сала. Шматочки печінки викласти на добре розігріту сковороду. Обсмажуйте їх з двох сторін приблизно 1,5-2 хвилини, поки вони не стануть коричневими. При необхідності обсмажити печінку в кілька оборотів. Під час смаження шматочки печінки можуть стикатися, але класти їх один на одного не рекомендую.

    Обсмажену печінку викласти на сковороду з підсмаженою цибулею. Тільки в цей момент посоліть печінку. Можна додати невелику жменю нарізаної петрушки і дрібку перцю.

    Нагрійте цибулю разом з печінкою десь 5 хвилин (можна не знімати кришку), щоб вирівняти температуру, і подавайте гарячу страву на тарілках.
  6. Смажена печінка - відмінний варіант для швидкого обіду. Я зазвичай подаю її з картоплею або скибочкою свіжого хліба. Чудовим доповненням також стане маринований огірок. Смачного!
Час приготування: 1 година 20 хвилин
Час на підготовку: 15 хвилин
Кухня: Українська
Опис: Як приготувати курячу печінку - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 222 Ккал
Рейтинг: 9/10 (голосів: 97)
Ключові слова: Обід / Вечеря / Страви з м'яса / Страви з курятини

Як приготувати курячу печінку


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com