Відкрити категорії

Консервований буряк на зиму


Консервований буряк на зиму

Інгредієнти:

буряк - 3 кг;
цукор - 115 г;
оцет - 115 мл;
сіль - 20 г.

Це дуже універсальний рецепт консервованого буряка і прекрасне доповнення до будь-якої традиційної вечері. Буряк має універсальний смак і його можна їсти холодним, прямо з банки.

Процес приготування консервованого буряка.

  1. Приготуйте 3 кг звичайного червоного буряка.
    Підготувати буряк
  2. Вимийте буряк під проточною водою і помістіть у велику каструлю. Налийте в каструлю води, щоб вона покрила буряк. Накрийте каструлю кришкою і варіть буряк до готовності. Як довго він буде готуватися, залежить від його розміру. Через 40 хвилин можна перевірити їх на готовність (вони повинні бути м’якими). Мій буряк варився трохи більше години. Після приготування злийте всю воду.

    Порада: буряк також можна і запекти. Помістіть його в жаростійкий посуд з кришкою (або можна загорнути окремо у фольгу). Запікаємо приблизно 60-90 хвилин. Маленькі шматочки до 1 години, великі - до 1,5 години. Ставлю їх на середню полицю з опцією нагріву вгору-вниз і температурою 200 градусів. Після запікання акуратно знімаю кришку-фольгу і викладаю на тарілку, поки вона трохи охолонуть. Ви також можете промити їх під холодною водою і відразу очистити.

    На фото нижче вже приготовлений буряк.
    Очистити буряк
  3. Буряк очистити. Така шкіра знімається сама собою, якщо злегка її зішкребти ножем. Буряк натерти на тертці. Я кладу тертий буряк в ту ж каструлю, в якій вони раніше варилися, тому що в такій великій каструлі буде легше їх перемішати. Насипте в буряк близько 115 г цукру, і 1 ст. л. кам'яної солі, тобто близько 20 г. Також налийте менше півсклянки 10% оцту. Все дуже ретельно перемішуємо.

    Порада: Буряк буває різний за смаком. Тому я рекомендую вам відміряти кількість інгредієнтів, які наведені в інгредієнтах (сіль, цукор і оцет) в окремих мисках, і почати з додавання тільки половини кожного інгредієнта в натертий буряк. Після змішування буряка перевірте його смак і вирішіть чи додати більше солі, оцту і цукру. Також можна додати трохи меленого перцю для пікантності.
    Перемішати натертий буряк з 115 г цукром, 1 ст. л. сіллю та 115 мл оцтом
  4. Ретельно перемішаний буряк тепер можна розкласти по банках. Підготуйте 3 банки по 900 мл кожна або банки різної місткості. В цілому вони повинні мати місткість близько 2700 мл. Банки повинні бути ідеально чистими, бажано оброблені киплячою водою.

    Розкладіть буряк по банкам. Намагайтеся накладати буряк щільно, щоб не було бульбашок повітря. Залиште близько 1 см вільного простору від краю і закрийте банки.
    Розкладіть буряк по банкам
  5. Для того, щоб натертий буряк можна було класти в льох на зиму, банки необхідно пастеризувати.

    Це найпростіший спосіб приготувати буряк на зиму. Він має дуже універсальний смак і його можна їсти холодним, прямо з банки. Його також можна розігріти і подати до обіду. Такий буряк можна навіть додавати в борщ або робити буряковий суп. Смачного!
Час приготування: 1 година
Час на підготовку: 2 години
Кухня: Українська
Опис: Консервований буряк на зиму - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 25 Ккал
Рейтинг: 9/10 (голосів: 71)
Ключові слова: Обід / Вечеря / Страви з овочей / Холодні закуски / Консервація / Здорове харчування / Православний піст

Консервований буряк на зиму


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com