Відкрити категорії

Піца з цвітної капусти


Піца з цвітної капусти

Інгредієнти:

варена цвітна капуста - 1 шт. (550 г);
маленьке яйце - 1 шт.;
тертий сир пармезан - 50 г;
спеції: 0,5 ч. л. солі та щіпка перцю.

Для томатного соусу:
рослинне масло - 1 ч. л.;
зелена цибуля - 2 ст. л.;
часник - 1 маленький зубчик;
маленький помідор - близько 150 г;
провансальські трави – 1 ч. л.

Інше:
сир моцарелла - 120 г;
салямі або шинка - 20 г;
свіже листя базиліка.

Сьогодні готуємо піцу з цвітної капусти. Вона виходить супер смачною і простою. Не потрібно ні борошна, ні дріжджів, ні розпушувача. Все досить просто та швидко!

Процес приготування піци з цвітної капусти.

  1. Почнемо з приготування томатного соусу. Почніть нагрівати сковороду. Залийте 1 ч. л. олії для смаження. В якості основи для соусу вам знадобиться до 150 г свіжих або консервованих помідорів. В сковороду додаємо нарізані помідори та часник, який ми видавимо через прес.
    Також додамо 1 ч. л. провансальських трав або власну суміш: орегано, чебрець, розмарин, майоран, базилік. Додайте 2 с. л. нарізаної зеленої цибулі. За бажанням додайте дрібку солі.
    Готуємо томатний соус для піци
  2. Готуйте все це на середній потужності. Розмішуйте томатний соус кожні пару хвилин дерев'яною ложкою. Ми зняли сковорідку з вогню через 10 хвилин, коли вийшла ідеальна консистенція соусу (дивись фото). Важливо випарувати зайву воду. Відкладіть каструлю з готовим соусом в сторону.
    Готовий томатний соус для піци
  3. Для приготування однієї піци діаметром близько 27 см вам знадобиться 550 г вареної цвітної капусти. Ми її приготували напередодні і поклали в холодильник. У день приготування піци ми цвітну капусту перебили ручним блендером. Після цього з капусти потрібно прибрати зайву вологу, наприклад, через марлю. Ми вичавили близько 0,5 склянки води. Вийшло близько 350 г м'якоті цвітної капусти. Вилийте воду.

    Тепер додаємо в одну миску цвітну капусту, розбите куряче яйце, близько 50 г дрібно натертого сиру (це може бути сир Пармезан або Грана Падано, Пекоріно або Парміджано Реджано), 0,5 чайної ложки солі і додайте дрібку перцю.
    Змішуємо цвітну капусту, яйце та натертий сир
  4. Змішайте всі інгредієнти для основи піци дуже ретельно. Покладіть отриману однорідну масу на лист паперу для випічки (діаметром близько 27 см), який змастити маслом. Товщина повинна бути близько 1 см.
    Готуємо основу для піци
  5. Розміщаємо форму для випічки в попередньо розігріту духовку. Виберіть середню полицю. Розігрійте духовку до 190 градусів або до 200 градусів з можливістю випікання вгору-вниз. Ми готували приблизно 12 хвилин. Час випікання залежить від вашої духовки, так що рекомендуємо слідкувати за процесом приготування.

    Коли основа готова, обережно вийміть деко з духовки, щоб викласти начинку. Не вимикайте духовку, бо піца з цвітної капусти знову потрапить в камеру через кілька хвилин.
    Готова основа для піци
  6. Для початку викладіть весь томатний соус (він може бути ще гарячим). Викладіть скибочки салямі або шинки, а потім скибочки сиру моцарелла. Покладіть піцу назад в духовку і запікайте при тій же температурі протягом наступних 10 хвилин.

    Запечену піцу можна вийняти з духовки і прикрасити свіжим листям базиліка. Також можна посипати трохи сумішшю трав.
  7. Готово. Смачного!
Час приготування: 10 хвилин
Час на підготовку: 25 хвилин
Кухня: Італійська
Опис: Піца з цвітної капусти - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 116 Ккал
Рейтинг: 9/10 (голосів: 58)
Ключові слова: Обід / Піца / Гарячі закуски

Піца з цвітної капусти


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com