Відкрити категорії

Гречаники з м’ясом в томатно-сметанному соусі


Гречаники з м’ясом в томатно-сметанному соусі

Інгредієнти:

м'ясний фарш - 400-500 г;
сметана - 3-4 ст. ложки;
гречка в сирому вигляді 100-150 г;
ріпчаста цибуля;
яйця - 2 шт.;
томати - 300 г;
часник;
сіль, перець - за смаком.

Сьогодні будемо готувати страву, яка підкорить вас своєю простотою і відмінним смаком - гречаники в томатно-сметанному соусі. Така страва відмінно підійде для сімейного обіду або вечері, а також не відніме у вас багато часу на приготування.

Процес приготування гречаників з м’ясом.

  1. Готуємо томатно-вершковий соус. Для цього очищаємо томати від плівки. Щоб швидко з цим справитися, зробіть хрестовий розріз на місці плодоніжки томатів, далі занурити помідори в глибоку ємність і обдати їх крутим окропом. Дайте томатам постояти 5 хвилин, далі злийте окріп і залийте томати холодною водою і знову дайте постояти 5 хвилин.
    Підготуємо помідори
  2. Знімаємо шкірку і нарізаємо помідори.
    Нарізаємо помідори
  3. Викласти їх на сковороду з додаванням рослинної олії. Готуйте на повільному вогні протягом 10-15 хвилин. В кінці додайте сіль і часник.
    На сковорідці смажимо помідори
  4. В готовий томатний соус додайте сметану і добре перемішайте до однорідності.
    В помідори додаємо сметану
  5. Поки соус остигає, займемося приготуванням самих гречаників. Для цього дрібно нарізаємо ріпчасту цибулю.
    Нарізаємо ріпчасту цибулю
  6. У фарш додаємо половину столової ложки солі, видавлюємо пару зубчиків часнику, додаємо нашатковану цибулю, кладемо гречку і два курячих яйця. Гарненько все перемішуємо.
    Підготуємо фарш для гречаників
  7. Руками формуємо котлетки і укладаємо їх на сковороду.
    Формуємо гречаники
  8. Зверху заливаємо вершково-томатним соусом. Додаємо півсклянки кип'яченої води і готуємо страву на середньому вогні протягом 40 хвилин.
    Гречаники заливаємо вершково-томатним соусом
  9. Гречаники готові.

    Смачного.
Час приготування: 40 хвилин
Час на підготовку: 30 хвилин
Кухня: Українська
Опис: Гречаники з м’ясом в томатно-сметанному соусі - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 139 Ккал
Рейтинг: 9/10 (голосів: 37)
Ключові слова: Обід / Вечеря / Котлети

Гречаники з м’ясом в томатно-сметанному соусі


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com