Відкрити категорії

Як приготувати розсипчастий плов


Як приготувати розсипчастий плов

Інгредієнти:
свинячі ребра – 1 кг;
велика морква – 2 шт.;
велика цибуля – 2 шт.;
круглий рис – 800 г;
вода – 1,2 л;
приправа для плову (зіра, суміш перців, куркума, барбарис) - 2 ст. л.;
рослинна олія для смаження;
сіль – 1 ст. л.;
часник – 2 головки.

Плов - смачна страва, яка для нашої сім'ї є одною з найулюбленіших. Існує безліч рецептів приготування цієї прекрасної страви. У кожній сім'ї є свій рецепт плову.

Пропоную вам рецепт приготування свого розсипчастого плову зі свинячих реберець, спробувавши який, ви назавжди залишитеся вірним саме йому. Нічого складного в цьому рецепті немає, головне запастися потрібними продуктами та трішечки терпінням.

Процес приготування розсипчастого плову.


  1. Беремо 1 кг свинячих реберець та нарізаємо їх доволі таки крупними шматочками.
    Нарізаємо свинячі реберця
  2. Миємо та очищаємо від шкірки 2 великі морквини. Кружальцями нарізаємо очищену моркву. Далі їх нарізаємо на доволі таки товсті брусочки.
    Нарізаємо брусочками моркву
  3. Очищаємо від шкірки 2 великі цибулини. Цибулю нарізаємо напівкільцями.
    Нарізаємо півкільцями цибулю
  4. Ставимо на вогонь каструлю з товстим дном. Вливаємо в неї рослинну олію. Викладаємо нарізані свинячі реберця. Залишаємо їх смажитися на великому вогні. Час від часу перемішуємо.
    Викладаємо нарізані свинячі реберця у катрулю
  5. Як тільки реберця отримають золотисту скоринку вкидаємо до них нарізану цибулю та моркву. Перемішуємо та смажимо під кришкою на невеликому вогні практично до повної готовності м’яса.
    До м'яса закидаємо нарізану моркву та цибулю
  6. Тепер прийшов час зайнятися рисом. Висипаємо 800 г круглого рису у друшляк і добре промиваємо у холодній воді.
    Промиваємо рис
  7. Всипаємо 1 ст. л. приправи для плову до нашого м’яса з овочами. Перемішуємо і даємо м’ясу покипіти ще десь 5 хвилин.
    Всипаємо приправу для плову
  8. Тепер прийшов час вливати холодну воду. На 800 г рису треба 1,2 л води. Наприклад, на 500 г рису потрібно 750 мл води.
    У плов вливаємо воду
  9. Слідом засипаємо промитий рис. Розрівнюємо його по всій поверхні каструлі. Всипаємо 1 ст. л. солі. Додаємо 1 ст. л. приправ для плову.
    У каструлю висипаємо промитий рис
  10. Зверху розміщаємо дві головки часнику.
    Зверху викладаємо дві головки часнику
  11. Накриваємо кришкою і ждемо закипання плову. Як тільки плов закипить, зменшуємо вогонь на мінімум і варимо так рис приблизно 20-25 хвилин до повного зникнення води.
    Рис накриваємо кришкою і готуємо на маленькому вогні 20-25 хвилин
  12. Прибираємо каструлю з плити. Даємо плову настоятися 20-25 хвилин. Знімаємо кришку і бачимо, що наш плов вже приготувався. Прибираємо дві головки часнику.
    Готовий плов
  13. Як видно, плов вийшов розсипчастий. М'ясо та овочі приготувалися. Рекомендую цей рецепт всім, адже плов виходить неймовірно ароматним, ніжним та дуже смачним.

    Смачного!
Час приготування: 25 хвилин
Час на підготовку: 40 хвилин
Кухня: Українська
Опис: Як приготувати розсипчастий плов - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 203 Ккал
Рейтинг: 9.8/10 (голосів: 53)
Ключові слова: Обід / Вечеря / Страви з свинини / Другі страви

Також дивись на Youtube відео приготування цього рецепту «Як приготувати розсипчастий плов» за цим посиланням

Як приготувати розсипчастий плов


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com