Відкрити категорії

Як приготувати шаурму вдома


Як приготувати шаурму вдома


Шаурма - близькосхідна страва арабського походження, начинена рубаним смаженим м'ясом з додаванням спецій, соусів і свіжих овочів.

Не кожен з нас наважиться купити шаурму у вуличному кіоску. З деяких пір в цьому немає необхідності, так як приготувати її ми зможемо і самостійно. Тим більше, що процес зовсім не складний. Та й зробити кожен може по своєму смаку.

Кількість порцій: 6

Загальний час приготування – 2 години + 15 хвилин.

Інгредієнти:
лаваш – 1 упаковка;
куряче філе – 300 г;
морква – 150 г;
капуста свіжа – 150 г;
помідори – 200 г;
сир – 100 г;
цибуля – 100 г;
соєвий соус – 30 мл;
заправка для моркви по-корейськи – 1 столова ложка;
олія (для смаження) – 2 столові ложки;
яблучний оцет – 1 столова ложка;
часник – 1 зубок;
сіль, спеції – за смаком.

Для соусу:
соус по-грузинськи – 100 г;
майонез – 50 г;
часник – 1 зубчик.

Процес приготування шаурми.


Підготуємо куряче філе. М'ясо вимиємо і поріжемо не дуже дрібними шматочками. Викладаємо в глибоку тарілку. Додаємо соєвий соус і маринуємо близько 30-40 хвилин. Поки ми приготуємо інші інгредієнти.

11


Приготуємо моркву по-корейськи» самостійно. Моркву вимиємо і натремо на спеціальній тертці. Цибулю почистимо і дрібно поріжемо. Зубчик часнику дрібно подрібнюємо. Обсмажуємо цибулю до золотистого кольору. Перед тим як додавати часник, трохи розімніть плоскою стороною ножа, щоб почали виділятися ефірні масла. До цибулі додаємо часник, перемішуємо і вимикаємо газ. В піалі змішуємо моркву, цибулю з часником і заправку для моркви. Залишаємо настоюватися.

22

Рекламний блок
Капусту тоненько шаткуємо. Додаємо трохи солі і злегка мнемо, щоб капуста стала соковитою.

33


Охолоджений сир натираємо на крупній тертці, нарізаємо помідори.

44


Цибулю почистимо, наріжемо півкільцями і трохи замаринуємо. Для маринаду змішуємо 30 мл води і 1 ст. ложку яблучного оцту. Заллємо цибулю маринадом і залишимо на кілька хвилин.

55


Приготуємо соус. Для цього змішаємо соус по-грузинськи і майонез. Додамо подрібнений зубчик часнику. Все ретельно перемішати. Спробуємо. За смаком можна додати спеції, зелень і інші складові.

66


Обсмажуємо м'ясо. Смажимо на сильному вогні без кришки, щоб утворилася рум'яна кірочка. Готове м'ясо в гарячому вигляді поріжемо на шматочки.

77


Починаємо збирати шаурму.

88


На порційну заготівлю лаваша намазуємо соус. Його кількість суто індивідуальна. Можна намазати тільки під начинку, а можна на весь аркуш. Насипаємо трохи сиру. Важливо: Начинку укладайте не дуже близько до краю, щоб було зручніше загортати.

99


Далі шари йдуть у довільному порядку:

- на сир укладаємо м'ясо;

- потім йде шар капусти;

- моркву в піалі ще раз перемішуємо і викладаємо на капусту;

- потім йдуть помідори;

- на помідори – цибуля;

- цибулю поливаємо соусом, приблизно 1 столова ложка;

- зверху насипаємо сир.

Починаємо загортати шаурму.

1010


Спочатку правий край, потім верх і низ. І звертаємо рулетом. В принципі, шаурма вже готова до вживання. Але, ми трохи її ще прогріємо, щоб сир розплавився.

1111


Можна використовувати гриль або суху сковороду.

1212


Ось так виглядає наш готовий продукт. Приємного апетиту!

Рекламний блок
Як приготувати шаурму вдома


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Салат

Контакти: wagcooking@gmail.com