Відкрити категорії

Картопля фрі в мультиварці


Картопля фрі в мультиварці


Думаю, що багато хто любить таке блюдо, як картопля фрі. Така картопля використовується в якості гарніру до м'ясних або рибних страв, а до шашлику на природі – саме те. Вживають її в гарячому вигляді, так як при охолодженні вона втрачає свої смакові якості. З появою мережі фаст-фудів - це блюдо стало ще більш доступно.

Звичайно ж, багато хто знає, що воно досить шкідливо і не стільки через свою калорійность, скільки з-за способу приготування. Але іноді все ж хочеться себе побалувати такою картоплею. Так давайте мінімізуємо її шкоду і приготуємо в домашніх умовах. І, навіть якщо у вас немає фритюрниці, з цим завданням чудово впорається мультиварка.

Інгредієнти:
картопля – 800 г;
олія (для смаження) – 1 літр;
сіль зі спеціями – за смаком.

Харчова цінність на 100 г готового продукту: білки – 1,8 г; жири – 11,6 г; вуглеводи – 15,7 г. Калорійність – 172,5 ккал

Процес приготування картоплі фрі.


Картоплю миємо, чистимо та нарізаємо брусочками. Для початку бульбу ріжемо на пластини товщиною приблизно 1 см, а потім вже – уздовж на брусочки, щоб в розрізі вони вийшли 1х1 см. Намагайтеся нарізати однакові брусочки, так як саме від цього буде залежати рівномірність обсмажування.

11

Рекламний блок
У глибоку тарілку наливаємо холодну воду і викладаємо туди картоплю. Це необхідно зробити для того, щоб пішов зайвий крохмаль, тоді при приготуванні картопля не буде кришитися і краще збереже форму.

22


Наливаємо в чашу мультиварки рослинне масло. По висоті вона повинна приховувати занурену картоплю. Потім включаємо мультиварку в мережу і виставляємо режим «Смаження», масло розігрівається приблизно 15 хвилин. Перевірити нагрів фритюру можна таким способом: опустіть один брусок картоплі в масло, якщо він зашипів і запузирився, значить, масло нагрілося і можна приступати до смаження.

33


Після того як картопля полежала у воді, її необхідно обсушити рушником або спочатку відкинути на сито, а потім викласти на серветку. Чим краще ви обсушіть картоплю, тим більш зажаристою вона вийде. Та й масло менше буде шипіти і бризкатися.

44


Укладаємо порцію картоплі в спеціальну сіточку і опускаємо в чашу. Готується картопля 15 хвилин, так що можна виставити на телефоні таймер і за цей час підготувати наступну порцію.

55


Обсмажену картоплю викласти на сито, де стече великий жир, а потім вже на серветку, щоб вона ввібрала залишки жиру.

66


В цей час картоплю фрі солимо і посипаємо спеціями.

77


Подаємо готову картоплю на порційних тарілках або на загальному блюді з кетчупом і соусами.

Рекламний блок
Картопля фрі в мультиварці


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Рецепт

Контакти: wagcooking@gmail.com