Відкрити категорії

Паста з куркою і грибами у вершковому соусі




Дуже смачна, поживна страва швидкого приготування на кожен день. Готується паста з куркою та грабами у вершковому соку дуже просто і легко.

Інгредієнти:
гриби – 250 г;
курка – 410 г;
масло пісне – 40 г;
цибуля ріпчаста – 110 г;
сир – 80 г;
сметана – 230 г;
макарони будь-якого виду;
сіль, зелень, вершкове масло за смаком.

Процес приготування смачної вечері.


Куряче філе нарізаємо невеликими кубиками або соломкою.

1


Гриби ріжемо пластинками. Якщо вони занадто великі, то продовжуємо нарізати соломкою.

2


Цибулю ріжемо півкільцями. Зелень можна нашаткувати дрібно, а можна порвати на листочки, якщо є час. Листочками петрушка набагато привабливіше і в ній менше руйнуються вітаміни в процесі приготування.

3

Сир натираємо на крупну тертку, якщо будемо класти під гаряче м'ясо. Якщо ж ви віддаєте перевагу сир насипати зверху, то краще на дрібну.

4


Відварюємо пасту або макарони будь-якого виду та форми. Головне, щоб вони були з пшениці твердих сортів. Відкидаємо на друшляк, чекаємо, коли стечуть надлишки води. Не промиваємо! Від цього якість пасти тільки погіршується. Потім в каструлю, в якій вона варилася, кидаємо невеликий шматок вершкового масла і перемішуємо, кілька раз струшуючи каструлею.

5


На розігріту сковорідку великого розміру наливаємо олію, даємо час розігрітися і кидаємо туди порізане м'ясо. Обсмажуємо курку до появи скоринки.

6


Наступним етапом кладемо до курки нарізану цибулю, перемішуємо з м'ясом і смажимо до розм'якшення і появи характерного цибульного запаху. У готову суміш кладемо гриби, перемішуємо і закриваємо кришкою. Вони повинні потушитися як мінімум 10 хвилин до готовності.

Коли гриби вже приготувалися саме час для сметани. Викладаємо її повністю.

7


Перемішуємо м'ясо і сметану і трохи даємо протомитися. В цей же момент можна і потрібно покласти сіль. Гіркі спеції краще не класти в це блюдо, щоб не зіпсувати смак вершкового соусу. Перед моментом виключення буквально за пару секунд кладемо зелень і ще раз перемішуємо. Вимикаємо газ і даємо час трохи постояти для гармонізації смаку.

8


Для подачі на стіл в тарілки викладаємо пасту, зверху насипаємо натертий сир. Звичайно, можна спробувати натирати сир прямо в тарілку – але на столі його буде чимало. Тому сир краще заздалегідь приготувати.

9


А вже потім кладемо курку в соусі порційно на середину тарілки, можна і з краю, як кому подобається.

10


Приємного смаку!


Паста з куркою і грибами у вершковому соусі


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Любовь
Рецепт непоганий,але тарілка на фото з пастою переповнена.Так повно не накладають!(
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com