Відкрити категорії

Паста з куркою і грибами у вершковому соусі


Паста з куркою і грибами у вершковому соусі


Дуже смачна, поживна страва швидкого приготування на кожен день. Готується паста з куркою та грабами у вершковому соку дуже просто і легко.

Інгредієнти:
гриби – 250 г;
курка – 410 г;
масло пісне – 40 г;
цибуля ріпчаста – 110 г;
сир – 80 г;
сметана – 230 г;
макарони будь-якого виду;
сіль, зелень, вершкове масло за смаком.

Процес приготування смачної вечері.


Куряче філе нарізаємо невеликими кубиками або соломкою.

11


Гриби ріжемо пластинками. Якщо вони занадто великі, то продовжуємо нарізати соломкою.

22


Цибулю ріжемо півкільцями. Зелень можна нашаткувати дрібно, а можна порвати на листочки, якщо є час. Листочками петрушка набагато привабливіше і в ній менше руйнуються вітаміни в процесі приготування.

33

Рекламний блок
Сир натираємо на крупну тертку, якщо будемо класти під гаряче м'ясо. Якщо ж ви віддаєте перевагу сир насипати зверху, то краще на дрібну.

44


Відварюємо пасту або макарони будь-якого виду та форми. Головне, щоб вони були з пшениці твердих сортів. Відкидаємо на друшляк, чекаємо, коли стечуть надлишки води. Не промиваємо! Від цього якість пасти тільки погіршується. Потім в каструлю, в якій вона варилася, кидаємо невеликий шматок вершкового масла і перемішуємо, кілька раз струшуючи каструлею.

55


На розігріту сковорідку великого розміру наливаємо олію, даємо час розігрітися і кидаємо туди порізане м'ясо. Обсмажуємо курку до появи скоринки.

66


Наступним етапом кладемо до курки нарізану цибулю, перемішуємо з м'ясом і смажимо до розм'якшення і появи характерного цибульного запаху. У готову суміш кладемо гриби, перемішуємо і закриваємо кришкою. Вони повинні потушитися як мінімум 10 хвилин до готовності.

Коли гриби вже приготувалися саме час для сметани. Викладаємо її повністю.

77


Перемішуємо м'ясо і сметану і трохи даємо протомитися. В цей же момент можна і потрібно покласти сіль. Гіркі спеції краще не класти в це блюдо, щоб не зіпсувати смак вершкового соусу. Перед моментом виключення буквально за пару секунд кладемо зелень і ще раз перемішуємо. Вимикаємо газ і даємо час трохи постояти для гармонізації смаку.

88


Для подачі на стіл в тарілки викладаємо пасту, зверху насипаємо натертий сир. Звичайно, можна спробувати натирати сир прямо в тарілку – але на столі його буде чимало. Тому сир краще заздалегідь приготувати.

99


А вже потім кладемо курку в соусі порційно на середину тарілки, можна і з краю, як кому подобається.

1010


Приємного смаку!

Рекламний блок
Паста з куркою і грибами у вершковому соусі


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Кухар

Контакти: wagcooking@gmail.com