Відкрити категорії

Картопляно-м'ясні деруни




В складі немає борошна, але є яйце. У пісні дні м'ясо успішно заміняємо грибами, а для в'язкості роблять подрібнення картоплі самим дрібним. Після приготування бажано подавати гарячими і їсти відразу. Створюється враження, що їсте смажену картоплю з м'ясом. Причому маленька хитрість дозволяє створити враження, що м'яса там набагато більше, ніж є насправді.

Інгредієнти:
свинина або інша м'якоть — 400 г;
картопля — 500 г;
яйце;
сіль морська;
перець чорний мелений;
коріандр або приправа для м'яса, картоплі;
олія для смаження;
цибуля — 100-140 г.

Як приготувати м'ясні деруни з картоплі.


М'ясо попередньо вимочити в підсоленій воді. Зрізати плівки, жилки, якщо вони великі і щільні. Картоплю і цибулину очистити.

1


М'ясо наріжте на шматочки зі стороною в 1 см. Можна, звичайно, подрібнити в м'ясорубці, але тоді не вийде втілити секрет, завдяки якому при поглинанні здається, що м'яса там набагато більше.

2

Також ідеально нарізати соломкою. По суті не важливо, як саме ви його поріжете, головне, щоб не дуже крупно.

3


Цибулю поріжте кубиками. Хвостики при чищенні не видаляю, за них зручно триматися, коли робиш нарізку. Розмір кубиків будь-який, але краще дрібніші. М'ясорубку виключаю, так як виділяється багато соку і в котлети доведеться додавати борошно або крохмаль.

4


Картоплю тру на саму крупну тертку. М'ясорубку виключаю з тієї ж причини — рясне виділення соку. Рідина потрібна лише в піст, коли яйця доводиться виключати, а без них все розвалюється. Заміняю яйця ложкою картопляного крохмалю.

5


З'єдную м'ясо, картоплю, цибулю, яйце, морську сіль та інші спеції.

6


Вимішую рукою кілька хвилин.

7


Маса повинна вийти приблизно ось така.

8


Тепер у сковорідці розжарюємо олію і ложкою викладаємо отриманий фарш. Обсмажувати з двох сторін до приємної скоринки. У своїх рецептах використовую суворо оливкову або кукурудзяну олію. Соняшникову намагаюся вживати тільки в сирому вигляді в салатах, а при смаженні вже через хвилину воно стає дуже і дуже шкідливим. До речі, оливкова кілька економніше витрачається, ніж соняшникова і висока ціна практично компенсується.

9


Додаткова теплова обробка не потрібна, але якщо боїтеся, що м'ясо не просмажиться, уменшіть газ і тушкуйте на середньому вогні під кришкою додатково хвилин 5. Якщо боїтеся, що підгорять, влийте в сковороду кілька ложок води. До картопляних котлет з м'ясом відмінно підходить салат з капусти з огірками.

10

 

Зверніть увагу при готуванні.


При першому приготуванні таких незвичайних котлеток вони можуть розвалюватися, адже все приходить з досвідом. Якщо це станеться, додайте ще одне яйце і трохи борошна. Також допоможе більш дрібне подрібнення картопляної маси (або наполовину дрібну з великою).

- Яловичина і баранина готується набагато довше, тому для швидкого приготування вибирайте курку, індичку або свинину.

- Смак або аромат грибів можна отримати додавши порошок з сушених грибів (будь-яких, чи то лісові або парникові).


Картопляно-м'ясні деруни


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com