Салат на обід
Цей салат може виступати в якості повноцінного обіду. Сир – досить калорійний продукт, як і хліб. Так що я таке їм в якості самостійного блюда. Але деякі люди можуть без хліба подати такий салат до шашлику. А якщо замаринувати шашлик в солодкуватому соусі барбекю, то буде просто бомба.
Інгредієнти:
салатний лист Романо – 6 шт.;
помідор – 1 шт., великий;
морква – 1 шт., невелика;
дуже молодий горошок – 1 велика жменя (цей горошок можна їсти разом зі шкіркою, тому що плівки ще не сформувалися, але якщо такого горошку немає, то можна замінити просто огірком);
авокадо – 1 шт.;
сухий хліб – за смаком;
арахісове масло – за смаком, близько 1 ст. л. (можна замінити меленим арахісом, в який додати трохи солі і цукру за смаком);
блакитний сир, наприклад, рокфор – 2-3 ст. л.;
сметана – 2-3 ст. л.;
сіль, перець – за смаком;
кріп – 5 гілочок.
Готуємо салат на обід.
Хліб я потім додала, повинна зізнатися. Горошок легко замінюється огірком. Він такий же солодкий і свіжий, як огірок, тільки більш огрядний (якщо ви з ним не знайомі).
Салат помила, обсушити паперовим рушником, щоб вода не розбавляла соус. Подрала руками ось так.
Морква молода і солодка. Натерла на крупній тертці.
Горошок порізала крупно.
А тепер мені треба листя покрити соусом. Соус найпростіший. Блакитний сир тисну виделкою (і мені не важливо, хороший він чи поганий: сметана все стерпить).
Додаю сметани до кремової консистенції, це приблизно стільки ж за обсягом, скільки було сиру. Розмішую гарненько. Якщо залишаться невеликі грудочки – не біда.
Змішала з листям і спробувала. У моєму випадку, потрібно досолити. Це сильно залежить від сиру.
Додала перець.
Далі порізала помідори і авокадо кубиками, додала в салат.
Хліб був сухий. Якщо недостатньо сухий, треба підсушити.
Намазала хліб тоненьким шаром арахісового масла, тільки для запаху.
Кріп порубала в салат.
Хліб пошматувала великими сухарями і посипала ними готовий салат.
Хто любить блакитний сир, той мене зрозуміє.