Гречана запіканка
Інгредієнти:
- Гречка - 150гр.
- Кабачок -. 1шт (маленький)
- Помідори - 1-2шт.
- Гриби - дві жмені (відварені)
- Цибуля - 1шт.
- Морквина - 1шт. маленька
- Майонез
- Сир - 100-150гр.
- Оливкова олія, сіль, перець, часник, приправи
на ваш смак.
Приготування:
Гриби з цибулею та морквою обсмажуємо на оливк. маслі до напівготовності і відставляємо в бік.
Кабачок і помідор ріжемо кубиками, часник видавлюємо через часничницю, сир тремо на дрібну тертку.
Потім у форму для запікання викладаємо нашу майбутню запіканку:
1. гречка (заливаємо склянкою води - 250гр.) - солимо, але трохи
2. кабачки + часник + сіль + свіжозмелений перець ( суміш перців)
3. помідор + приправи
4. обсмажені гриби з цибулею та морквою (їх ми посолили під час смаження)
5. майонез
6. сир
Відправляємо в розігріту до 200-220 градусов духовку на 40-45 хвилин.
Вимикаємо і покривши кришкою залишаємо в теплій духовці хвилин на 15-20.
У підсумку отримуємо смачнющу гречку, яка просочилася соком від овочів, ароматом оливкового масла і грибочків під хрусткою сирноюї скоринкою. При подачі на стіл посипаємо улюбленою зеленню.