Відкрити категорії

Як приготувати долму з виноградного листя




Цей рецепт долми у виноградних листках відкриється абсолютно по-новому. Те, що до сьогоднішнього дня, можливо, здавалося вам давно вже відомим, банальним і навіть нудним. Тому, що сьогодні у нас найкращий рецепт приготування долми. Соковита і неймовірно ніжна! І вже точно, не схожа ні на які інші варіанти її приготування.

Інгредієнти:
300 г м'якоті баранини, ягнятини або яловичини;
півсклянки рису;
1/4 ст. оливкової олії і ще трохи для збризкування;
1 ст. л. смородини;
1 ст. л. кедрових горіхів (зрозуміло очищених);
півтори ч. л. солі;
1 ч. л. свіжомеленого чорного перцю;
1/2 ч. л. меленого кмину;
1/4 ч. л. кориці;
1/4 ч. л. сушеної душиці;
2 ст. л. листочків м'яти, подрібнити;
щіпка зіри;
1 куряче яйце;
виноградний лист;
4 ст. курячого бульйону або окропу;
сік половинки лимона.

Кулінарний рецепт долми.


М'ясо подрібнити у фарш і складіть в миску. Додати сухий рис, січену м'яту, чорну смородину та кедрові горіхи.

1


Кмин, корицю, душицю. Сіль і чорний перець. Чверть склянки оливкової олії.

2


Куряче яйце.

3


Неймовірно красивий і ароматний фарш. Однак не варто їсти його сирим. Як би вам цього не хотілося. Замість цього гарненько перемішайте.

4

Накрийте плівкою і приберіть з очей геть у прохолодне місце. Наприклад, у холодильник. За той час, поки ми будемо займатися виноградним листям, спеції розкриються і наповнять своїм ароматом майбутню начинку для долми.

5


Виноградні листя необхідно акуратно, намагаючись не пошкодити, перебрати, відокремити один від одного і промити в мисці з холодною водою 10-15 хвилин.

6


Свіже листя досить жорстке, тому їх необхідно залити окропом на 1-2 хв., після чого злити воду і далі діяти як з маринованими. У кожного листочка видаліть ніжку. І через 10-15 хвилин купання листя у воді можна приступати до формування долми.

7


Для цього укладіть виноградний лист на дошку прожилками вгору, ближче до основи листа викладіть чайну ложку фаршу.

8


Поверніть хвостове оперення листа трохи внахлест один на одного.

9


Середнім оперенням виноградного листу прикрийте обидва торця майбутньої долми. Спочатку ліворуч, потім праворуч. Або навпаки.

10


Фінішуйте на верхівці листка.

11


Викладайте лист на дошку, розправили, додали ложку фаршу - згорнули!

12


Коли виноградний лист або фарш закінчаться (сподіваюся одночасно), перед вами постане ось така картина.

13


Дуже важливо витримати єдиний і дуже невеликий розмір.

14


Наступний етап - варка! Візьміть каструлю з товстим дном, збризніть оливковим маслом і застелити дно виноградним листом у два-три шари.

15


Викладайте долму. Починаючи від стінки до центру каструлі.

16


Готово.

17


Сік лимона - найважливіший інгредієнт. Вичавіть половинку.

18


Оливкова олія. Потрібно 4-5 столових ложок або третину склянки.

19


Важливо! Накрийте перевернутою тарілкою відповідного розміру. Це необхідно, щоб долма у процесі варіння зберегла свою форму. Тобто, щоб лист виноградний, хоча і ошпарений, але все ще неслухняний, не розвернувся.

20


Потім влийте в каструлю заздалегідь приготовлений гарячий курячий бульйон, який через брак можна замінити окропом. Але постарайтеся використовувати все-таки бульйон. Рідини необхідно стільки, щоб на поверхні залишилася тільки верхівка тарілки.

21


Закрийте каструлю кришкою і доведіть до кипіння на середньому вогні. Після того, як закипить, вогонь на мінімум і нехай так тихенько побулькує хвилин 40-50.

22


Готово.

23


Смачного!


Як приготувати долму з виноградного листя


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com