Відкрити категорії

Капусняк з квашеної капусти




Щоб такого приготувати на обід? Мало хто з господинь не задає собі таке питання мінімум 5, а то й 7 разів на тиждень.

Ось і я сьогодні, стурбована харчуванням власної сім'ї, з трепетом підійшла до холодильника в надії отримати відповідь на це питання. Холодильне нутро запропонувало мені повну каструлю прекрасного бульйону, майже повну банку не дуже вдалої квашеної капусти (пересолена) і невеликий шматочок м'яса (дуже непоказний, щоб використовувати його в якості самостійного блюда).

І знаєте, я не засмутилася, бо ми готуємо сьогодні капусняк.

Інгредієнти:
— бульйон (близько 3 літрів);
— 0,5 склянки пшона;
— 5-6 середніх картоплин;
— 1 велика морква;
— цибулина;
— 400 г квашеної капусти (хоча я визначила на око);
— м'ясо або курка (ідеально десь з півкілограма, на ньому ж і зварити бульйон, але у мене був вже відварений маленький, грамів 150, шматочок);
— 1 чайна ложка цукру;
— 0,5 склянки томатного соку (або 1 столова ложка томатної пасти);
— сіль за смаком.

Як приготувати капусняк.


В першу чергу потрібен бульйон, тому, якщо його немає, варимо. Якщо є, чистимо картоплю і цілком відправляємо її варитися в бульйон. А поки добре промиємо пшоно і нехай підсохне, тому наступним етапом ми його будемо смажити на сухій сковороді. Прямо висипаємо, і постійно помішуючи, доводимо до коричневого стану (це 5-7 хвилин на середньому вогні).

1

Картопля зварилася, дістаємо її з майбутнього супу.

2


Замість неї відправимо туди пшоно.

3


І квашену капусту.

4


Нехай варяться десь 20 хвилин. А ми в цей час зробимо зажарку. Тут все стандартно. Моркву тремо.

5


Цибулю ріжемо.

6


Все разом обсмажуємо на рослинному маслі (можна на вершковому маслі, більше того, якщо вам не треба стежити за фігурою, на вершковому буде навіть смачніше).

7


Додаємо томатний сік (або пасту).

8


Цукор.

9


Все разом тушкуємо. Якщо у вас паста, додайте трохи води, якщо сік — вода не потрібна. Потовчемо картоплю.

10


Поріжемо м'ясо. І по черзі відправимо їх у суп.

11

 

12


Туди ж кладемо зажарку.

13


І лавровий лист.

14


Пробуємо на сіль. 20 хвилин під кришкою на маленькому вогні і ваш готовий капусняк.

15


Приємного смаку!


Капусняк з квашеної капусти


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Інга
так готувала моя бабуся:картопельку м`яла.Дякую
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com