Відкрити категорії

Картопля в горщиках в духовці


Картопля в горщиках в духовці


Я дуже люблю готувати в духовці і мультиварці. Основна перевага — складаю всі продукти в ємність (горщик або чашу), включаючи техніку і чекаю приготування. В цей час я можу багато чого встигнути зробити, а обід або вечеря готується само собою без моєї активної участі.

Ось і сьогодні я вирішила спростити собі життя і на вечерю приготувала смачну картоплю в горщиках і навіть не встигла втомитися від цієї роботи. Щоб зробити блюдо смачніше, до картоплі додала пару шматочків гарбуза і копчені реберця. Мої хлопчики не могли вже дочекатися готової страви, адже аромат був не тільки на кухні. Він поширився на весь будинок і лоскотав носи, запрошуючи вечеряти.

Думаю, від такої страви не відмовляться і Ваші рідні, так що ділюся рецептом в надії, що і ви зможете заощадити час на приготування і разом з тим нагодувати голодних домочадців.

Інгредієнти (на 4 порції):
картопля — 10-15 шт. (залежить від розміру);
копчені реберця — 400-500 г (чим більше, тим краще);
шматочок гарбуза;
сметана — 200 мл;
сушений або свіжий кріп;
сіль і чорний мелений перець за смаком;
лист лаваша.

Приготування картоплі в горщиках.


Картоплю чистимо і нарізаємо на кубики середньої величини.

11

Рекламний блок
Картоплю відправляємо в горщики, заповнюючи шматочками картоплі більшу частину ємності.

22


Копчені реберця нарізаємо на шматочки.

33


Відправляємо в кожен горщик кілька шматочків реберець.

44


Гарбуз без шкірки, нарізаємо невеликими шматочками.

55


Викладаємо шар гарбуза в горщики.

66


Блюдо солимо, посипаємо кропом і перчимо за смаком.

77


Заливаємо в горщики воду, а зверху поливаємо сметаною.

88


Горщики закриваємо шматочками лаваша, який буде служити кришечками.

99


Відправляємо горщики в духовку. При температурі 180 градусів доводимо картоплю до готовності.

1010


Подаємо картоплю до столу в теплому вигляді. Приємного смаку!

Рекламний блок
Картопля в горщиках в духовці


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Ірина
Доброго дня питання - скільки води і по часу скільки повинно запікатись. дякую
фото
Людмила
Води потрібно налити скільки, щоб картопля була майже покрита. Готувати одну годину.
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Смачно

Контакти: wagcooking@gmail.com