Картопля в горщиках в духовці
Я дуже люблю готувати в духовці і мультиварці. Основна перевага — складаю всі продукти в ємність (горщик або чашу), включаючи техніку і чекаю приготування. В цей час я можу багато чого встигнути зробити, а обід або вечеря готується само собою без моєї активної участі.
Ось і сьогодні я вирішила спростити собі життя і на вечерю приготувала смачну картоплю в горщиках і навіть не встигла втомитися від цієї роботи. Щоб зробити блюдо смачніше, до картоплі додала пару шматочків гарбуза і копчені реберця. Мої хлопчики не могли вже дочекатися готової страви, адже аромат був не тільки на кухні. Він поширився на весь будинок і лоскотав носи, запрошуючи вечеряти.
Думаю, від такої страви не відмовляться і Ваші рідні, так що ділюся рецептом в надії, що і ви зможете заощадити час на приготування і разом з тим нагодувати голодних домочадців.
Інгредієнти (на 4 порції):
картопля — 10-15 шт. (залежить від розміру);
копчені реберця — 400-500 г (чим більше, тим краще);
шматочок гарбуза;
сметана — 200 мл;
сушений або свіжий кріп;
сіль і чорний мелений перець за смаком;
лист лаваша.
Приготування картоплі в горщиках.
Картоплю чистимо і нарізаємо на кубики середньої величини.
Картоплю відправляємо в горщики, заповнюючи шматочками картоплі більшу частину ємності.
Копчені реберця нарізаємо на шматочки.
Відправляємо в кожен горщик кілька шматочків реберець.
Гарбуз без шкірки, нарізаємо невеликими шматочками.
Викладаємо шар гарбуза в горщики.
Блюдо солимо, посипаємо кропом і перчимо за смаком.
Заливаємо в горщики воду, а зверху поливаємо сметаною.
Горщики закриваємо шматочками лаваша, який буде служити кришечками.
Відправляємо горщики в духовку. При температурі 180 градусів доводимо картоплю до готовності.
Подаємо картоплю до столу в теплому вигляді. Приємного смаку!