Куряча печінка в духовці
Приготувати соковиту печінку в духовці ще простіше, ніж готувати її на сковороді. Це я дізналася після кулінарного батлу зі своєю подругою. Вчора ми з дитиною до неї прийшли в гості, а вона готувала курячу печінку, але не на сковороді, а в духовці. Я вирішила, що смачним таке блюдо бути не може, а подруга запропонувала батл. Суддями були наші дітки, а переможеному подарували приз — новий рецепт.
Загалом, хочу вам зізнатися, що вчора я програла своїй подрузі. Її куряча печінка виявилася набагато смачніше тієї, що я готувала в сковороді. Програвати не соромно, якщо програв, дістається в подарунок смачний рецепт приготування соковитої і м'якої печінки.
Сьогодні я повторила вчорашній майстер-клас подруги з приготування печінки в духовці і готова поділитися рецепт з вами. Думаю, вам таке блюдо теж повинно сподобатися.
Інгредієнти:
куряча печінка — 500 г;
цибуля — 2 шт.;
сіль і чорний мелений перець — за смаком;
цукор — 1-2 ч. л.;
рослинна олія — 1 ст. л.;
вершкове масло — 1-2 ст. л.
Приготування печінки в духовці.
Курячу печінку промиваємо та нарізаємо на шматочки, які легко буде в'язати виделкою (у мене вийшло розрізати навпіл).
Курячу печінку відправляємо в духовку готуватися. Там, при температурі 200 градусів, вона буде запікати 15 хвилин.
Поки готується печінка, нудьгувати не доведеться. Очищаємо цибулю та нарізаємо шматочками.
Відправляємо шматочки цибулі в сковороду з вершковим маслом. Відразу ж цибульку солимо за смаком, а далі смажимо до м'якості. Після того, як цибульні шматочки стали прозорими і м'якими, додаємо цукор і залишаємо карамелізуватися до готовності.
За цей час куряча печінка повинна приготуватися. Розрізаємо шматочок печінки, і дивимося на зріз — рідина повинна бути прозорою.
Готову печінку солимо і перчимо. Гарненько перемішуємо, але так, щоб не пошкодити м'яку печінку (краще інтенсивно струшувати).
З'єднуємо печінку з цибулею, або відразу подаємо страву до столу, або залишаємо трохи просочитися соками, поки готуєте на стіл. Можна навіть в сковороді подавати, щоб апетитніше було.
Цей рецепт сьогодні оцінив і мій чоловік. Син вчора теж попросив не ображатися, але вибрав цей варіант приготування печінки, а сьогодні був радий знову її з'їсти на обід.
Бажаю і вам легкого приготування і приємного смаку!
