М'ясні кульки
Ці м'ясні кульки з сиром і морквою можуть стати прекрасним ситним обідом з будь-яким гарніром.
Страви з фаршу я знаю не так вже багато, але є ті, що вже давно оселилися в серцях моїх близьких. Однією з таких страв набувають альтернативні котлетки — м'ясні кульки.
Особливістю страви є сир. Я пробувала додавати різний. Починала з твердого спочатку. Але мені не сподобалася тягучість кульок. Далі пробувала копчені сири. Вони надавали характерний смак м'ясу, чоловікові не сподобалося дуже мій твір кулінарії. І нарешті я добралася до м'яких вершкових сирів. Можна використовувати плавлений сир з різними смаковими добавками, якщо любите такі. У моєму сьогоднішньому рецепті плавлений сир зі смаком бекону.
Ще я зробила наповнення з лука, моркви і вівсянки, а що з цього вийшло, дивіться самі.
Інгредієнти:
фарш м'ясний – 500 г;
цибуля – 1 шт.;
морква – 1 шт.;
яйце – 1 шт.;
плавлений сир – 100 г;
вівсяні пластівці – близько 1 склянки;
борошно для панірування – 2-3 ст. л.;
сіль, спеції;
рослинна олія для смаження.
Як приготувати м'ясні кульки.
Для початку я розморозила фарш. У мене був в морозилці яловичий, от якраз він і згодився.
До фаршу додала сир. Я його натерла на тертці, але він був такий м'який, що можна було б і просто нарізати на шматочки.
До цієї маси додала нарізаний лук. Ще натерла моркву середнього розміру. Зараз думаю, що замість моркви можна використовувати і гарбуз. Ввела одне яйце.
Перемішала масу, всипала вівсяні пластівці. Ще раз гарненько перемішала. Посолила все за смаком, додала спеції для м'яса.
Для панірування використовувала борошно. Сформувала кульки і обсипала їх у борошні.
На розпаленому рослинному маслі обсмажила кульки з двох сторін до приємної золотистої скоринки.
На обід подала кульки з картопляним пюре. Ідеально підійдуть свіжі овочі або салат.
Приємного смаку!