Відкрити категорії

Як приготувати бургер




Зараз у нас бургери настільки популярні, що їх можна покуштувати в хороших кафе і ресторанах, а не тільки в популярній мережі швидкого харчування. У рецепті немає нічого складного, всі інгредієнти дуже прості та доступні.

Інгредієнти:
булочки для гамбургерів – 5 шт.;
фарш – 300 г;
помідор – 1 шт.;
огірок – 1 шт.;
цибуля – 2 шт.;
сир – 5 скибочок;
майонез, кетчуп.

Приготування бургерів вдома.


Спочатку займемося фаршем. Брати можна будь-який, я віддаю перевагу свинячому. Фарш повинен бути досить жирним, інакше котлети будуть сухуваті.

1


Чистимо цибулю, подрібнюємо її. Зробити це краще чи на дрібній тертці, або блендером, щоб була консистенція кашки.

2

З'єднуємо фарш з цибулею, ретельно вимішуємо, додаємо сіль, чорний перець за смаком. Останнім часом я додаю трохи універсальної гострої узбецької приправи, але це за бажанням.

3


Застеляємо деко папером для випічки і формуємо котлетки для майбутніх бургерів. Звичайно, можна скористатися кулінарним кільцем або смужкою з фольги, але я не настільки естет і мені не потрібні ідеально круглі котлети. Я роблю кульку з фаршу, злегка відбиваю в руках і потім вже на папері розминаю в коржик.

Потім я кладу на кожну котлетку маленький шматочок вершкового масла, щоб вони були ще більш соковитими (аналогічним чином я роблю і з чебуреками), щіпка прованських трав і можна відправляти в духовку. При температурі 180 градусів випікаю хвилин 20-25.

4


Звичайно, можна і обсмажити на сковороді, але у такому разі котлети виходять занадто жирними. Тим часом займемося булочками. Я зазвичай беру несолодкі у відділі готової випічки. Як-то брала упаковку фабричних, але вони виявилися надто високими, довелося навіть вирізати шматок серединки. Ріжемо булочки впоперек, змащуємо обидві половинки майонезом і кетчупом.

5


Потім ріжемо тонкими скибочками помідор, огірок і цибулю. Для начинки цибуля мені більше подобається не звичайна ріпчаста, а менш гірка салатна (стерлінг) або червона. Викладаємо начинку на нижню частину булочки. При бажанні можна покласти листочок салату.

6


Накриваємо начинку скибочкою сиру (у мене звичайний твердий). Важливо, щоб сир виявився саме під котлетою, щоб він розплавився.

7


Дістаємо готові котлети з духовки і відразу ж викладаємо їх на сир, прикриваємо верхньою частиною булочки.

8


Майже готово, але слід потерпіти ще дві хвилинки! Рівно стільки часу потрібно бургерам постояти в духовці, щоб булочки стали теплими. Приємного смаку!


Як приготувати бургер


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Олена
Дякую за рецепт, вийшло дуже смачно. Мої діти першими оцінили бургер за вашим рецептом! Коли немає часу готувати вдома, то зазвичай відвідуємо в Києві ресторан Містер Гриль. Тут є бургер, за смаком нагадує Ваш, спасибі!
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com