Відкрити категорії

Окрошка на кефірі


Окрошка на кефірі


Не знаєте, чим годувати своїх близьких у спеку? Кращий варіант – це окрошка. Це блюдо скрізь любили, як, в принципі, і салат Олів'є, так як інгредієнти були доступні будь-якій людині, навіть з невеликим бюджетом.

Я зовсім недавно дізналася, що назва страви від слова «кришиш», що ідеально відображає всю суть. Ми всі інгредієнти ріжемо дрібно, змішавши в каструлі і заливаємо заправкою. Все, повноцінне літнє блюдо, яке відмінно втамовує спрагу, готово.

Найчастіше для того, щоб заправити окрошку, використовують квас. Напевно, саме тому, я не любила окрошку з самого дитинства. І тільки коли познайомилася з родиною чоловіка, я полюбила її, бо як спробувала у них окрошку на кефірі і мінеральній воді. Виходить дуже смачно, а ще й корисно, оскільки кефір покращує травлення і прискорює обмін речовин. Ось сьогодні я поділюся цим рецептом з вами.

Інгредієнти:
картопля — 6 шт.;
ковбаса докторська — 400 г;
курячі яйця — 5 шт.;
огірки свіжі – 4 великих;
кефір 2.5 % — 1 літр;
мінеральна вода – 750 мл;
зелень (кріп, петрушка) – 1 невеликий пучок.

Рекламний блок

Спосіб приготування окрошки на кефірі.


Відварюємо картоплю і яйця. У мене була молода картопля, тому я її варила без шкірки. Якщо страва буде йти зі «старою» картоплю, то можна відварити в мундирі. Ріжемо картоплю дрібними кубиками.

11


Ріжемо яйця дрібними кубиками.

22


Ріжемо ковбасу і огірки дрібними кубиками.

33

 

44


Зелень дрібно шаткуємо.

55


Всі інгредієнти змішуємо в каструлі і заливаємо кефіром.

66


Розбавляємо мінеральною водою до густоти, яку ви любите. Мені найбільше подобається використовувати солону мінеральну воду, таку як Миргородська.

77


Перед подачею посипаємо трохи зеленню. Можна додатково подати сметану, гірчицю і чорний хліб. Приємного смаку!

Рекламний блок
Окрошка на кефірі


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Смачно

Контакти: wagcooking@gmail.com