Окрошка на сироватці
Надворі справжнє літо. Зараз саме час готувати окрошку. Мені здається, що у кожної господині є свій улюблений рецепт цієї страви. Є, звичайно, класичний рецепт окрошки, але на кожній кухні рецепт модифікується під смаки домочадців. Сьогодні я хочу розповісти про окрошку, яку я готую для своїх домашніх.
Якщо готувати овочі просто у воді, то вітаміни, які потрапляють у воду, потрібно буде просто вилити, адже відвар зазвичай не використовується. Я намагаюся варити всі овочі в шкірці або частково на пару, щоб зберегти максимум корисних речей. В цей раз я готувала на пару молодий буряк, а торішню картоплю вирішила відварити у воді.
Інгредієнти:
— 500 г вареної ковбаси;
— 6 свіжих огірків;
— 3 буряка;
— 5-6 картоплин;
— 6 яєць;
— 3 л сироватки;
— 1 склянка сметани;
— сіль за смаком;
— пучок свіжого кропу.
Як приготувати окрошку з фото.
Овочі я готувала в мультиварці, але ви можете скористатися пароваркою або відварити їх просто у воді.
У чашу мультиварки відправляємо помиту картоплю в шкірці. Заливаємо картоплю водою.
Встановлюємо кошик на чашу мультиварки, включаємо програму «На пару» на 30 хвилин. За цей час будуть одночасно готові картопля і буряк.
Відразу ж ставимо варитися яйця. Нарізаємо дрібним кубиком варену ковбасу.
Нарізаємо дрібним кубиком свіжі огірки.
Готові овочі остуджуємо. Очищаємо і нарізаємо кубиками картоплю.
Змішуємо в каструлі огірки, ковбасу і картоплю. Заливаємо продукти сироваткою і додаємо сіль за смаком.
Додаємо сметану і відправляємо в холодильник охолоджуватися.
Тим часом остуджуємо, очищаємо і нарізаємо буряк.
Дрібно нарізаємо очищені варені яйця.
Додаємо ці продукти в каструлю, в якій вже охолоджується майже готова окрошка.
Досолює окрошку за смаком і додаємо рубаний кріп.
Подаємо до столу окрошку в охолодженому вигляді. Приємного смаку.
