Салат з грибами і кукурудзою
Не знаю, як ви, а я не можу жити без всіляких салатів. Навіть певний спосіб живлення не зупиняє мене в експериментах. Сьогоднішній рецепт комусь здасться варіантом всюдисущого «Олів'є», для мене він став просто смачним, не схожим ні на який інший салат.
Інгредієнти:
- 5 бульб картоплі;
- 1 довга морква;
- 310 г печериць;
- 1 цибулина;
- 1 невеликий свіжий огірок;
- 1 маринований огірок;
- 110 г консервованої цукрової кукурудзи;
- трохи майонезу;
- сіль, чорний перець за смаком.
Як приготувати салат з грибами і кукурудзою.
Традиційно, в салатах, де присутня картопля і морква, приготування починаємо з їх варіння.
Поки готуються овочі, гриби промиваємо під проточною водою і очищаємо, нарізаємо дрібним кубиком. Обсмажуємо на невеликій кількості рослинного масла до злегка коричневого кольору.
Цибулю нарізаємо також дрібно, обсмажуємо її до кольору грибів, потім з'єднуємо їх разом.
Відварену картоплю і моркву остуджуємо, позбавляє від шкірки.
Нарізаємо дрібним кубиком. Додаємо півтори столових ложки рослинного масла, ретельно перемішуємо.
Свіжий огірок, також і маринований, нарізаємо таким же розміром, як і попередні овочі.
Обсмажені гриби з цибулею, викладаємо в миску. Кладемо трохи кукурудзи, салат солимо, перчимо, додаємо майонез. Всі складові гарненько перемішуємо.
Виходить дуже ситна страва до обіду або вечері.