Відкрити категорії

Курячий суп з вермішеллю


Курячий суп з вермішеллю


Смачніше всього курячий суп виходить з домашньої курочки, тут присутні і навар, і аромат, і смачне м'ясо. У приготуванні такого супу немає нічого складного, тим більше, що останнім часом домашню птицю можна купити не тільки на базарах, але і у великих супермаркетах. Зазвичай на упаковці з такими курми так і написано «домашні» або «фермерські», і на смак вони дійсно відрізняються від інших.

Важливо тільки, щоб курка не виявилася надто «дорослою», але мені старі кури поки в супермаркетах не траплялися. Але якщо ви не любитель домашньої птиці, то варити курячий суп з вермішеллю можна з будь-якої курки. Отже, варимо суп у розрахунку на 5 літрів води.

Інгредієнти:
1 куряча тушка;
1 середня цибулина;
1 середня морквина;
5-6 середніх бульб картоплі;
100-150 г вермішелі;
1 солодкий перець;
кріп, петрушка;
сіль, мелений чорний перець, запашний перець, лавровий лист або інші спеції за смаком;
5-літрова каструля.

Як приготувати курячий суп з вермішеллю.


Першою ставимо варитися курку. При варінні будь-якого бульйону є таке правило: якщо класти м'ясо в сиру воду, бульйон вийде більш смачним і наваристим, а якщо у киплячу воду, то готове м'ясо буде соковитіше і смачніше.

Якщо у вас домашня курка, то її потрібно варити на слабкому вогні мінімум 1 годину, для бройлерної курки вистачить і 40 хвилин. Бульйон солимо за смаком. Я кладу на 5-літрову каструлю 1 ст. ложку солі, бажано морської або кам'яної, але не «Екстра».

11

Рекламний блок
Готовність м'яса я перевіряю дуже просто, виделкою або ножем.

22


Поки вариться курка, дрібно нарізаємо цибулю і соломкою - морквину і кидаємо це в бульйон, нехай вариться разом з куркою.

33


Коли курка вже майже зварилася, але ще не зовсім м'яка, виймаємо її з каструлі і розбираємо на зручні для вживання порції. Залишаємо лапки-ніжки, з основного хребта знімаємо м'ясо ріжемо на порційні шматки. Як вийде.

44


Нарізаємо картоплю соломкою.

55


Картоплю кладемо в бульйон і повертаємо туди курку. Це залежить від сорту картоплі, але з цього моменту залишилося десь півгодини.

66


Хвилин через 15 після картоплі додаємо в суп дрібно нарізаний солодкий перець. Якщо у вас буде червоний і жовтий перець, це тільки прикрасить суп.

77


Ще через 10 хвилин, тобто хвилин за 5 до закінчення варіння додаємо, нарешті, вермішель і відразу добре перемішуємо суп, щоб вона не злиплась.

88


Перед тим, як вимкнути вогонь, додаємо в суп дрібно нарізану зелень.

99


Все, наш курячий суп з вермішеллю готовий.

Приємного смаку!

Рекламний блок
Курячий суп з вермішеллю


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Салат

Контакти: wagcooking@gmail.com