Відкрити категорії

Домашній гамбургер




Дуже складно пояснити дітям, що фастфуд - це шкідливо для організму, особливо враховуючи той факт, що кругом практично всі жують, якщо не на ходу, то в закусочних. Боротьбу за здорове харчування ведуть педіатри і батьки в усьому світі.

У Великобританії один із всесвітньо відомих шеф-кухарів Джеммі Олівер не тільки заснував свою мережу ресторанів, де їжу подають не тільки смачну, але і корисну з по-справжньому якісних продуктів, приготовану з дотриманням всіх технологічних процесів, але і розробив систему шкільного харчування.

Завдяки їй батьки можуть не турбуватися про те, щоб дитина отримала всі необхідні в його віці вітаміни і мінерали, а також залишилася задоволеною смаком їжі.

Проте в цій війні з фастфудом можна перемогти, тільки якщо вести боротьбу в усіх напрямках і на всіх фронтах. Так що якщо Ваші діти не можуть жити без гамбургерів та чизбургерів, приготуйте їм їх самі, тільки тоді Ви можете бути впевнені в тому, що м'ясо в них свіже, сир не дуже жирний, олії не дуже багато, і все смачно завдяки ароматних приправ, а не підсилювачів смаку.

Інгредієнти (на 6 штук):
300 г нежирної свинини;
300 г яловичини;
300 г курячого філе;
6 столових ложок сиру горгонзола;
суміш приправ (сіль, чорний перець і часник за смаком);
1 велика цибулина червоної цибулі;
200 г готового бекону;
6 листочків салату латук;
6 булочок для гамбургерів.

Як приготувати гамбургер в домашніх умовах.


Очистіть цибулю, розріжте на 6 великих кілець і підсмажте її на грилі, щоб вона стала м'якою і злегка прозорою.

Перекрутіть м'ясо, додайте приправи, змішайте фарш і розділіть його на 6 частин. У серединку кожної котлети покладіть ложку сиру і запакуйте, щоб він опинився в середині. Зверху злегка примніть, щоб котлети стали плоскими, і, додавши ще трохи приправ, викладіть на розігрітий гриль і смажте до готовності приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку. Знявши з гриля, дайте трохи охолонути, хвилини 3-5.

Підігрійте булочки, на грилі, покладіть всередину котлети, бекон, кільця цибулі і листочки салату. За Вашим бажанням можна додати ще що-небудь смачненьке (наприклад скибочки помідорів), тільки не перестарайтеся, щоб не перебити смак сиру.

1. Почніть з того, що приготуйте фарш. Можна одночасно використовувати і яловичину, і свинину і навіть додати трохи курячого м'яса, так фарш буде одночасно м'ясний, не занадто жирним, ніжним і ситним. Сир краще всього використовувати горгонзолу. Не те щоб це єдино можливий варіант, але, незважаючи на всі достоїнства чеддера, колбі джека, моцарели та інших, для домашніх гамбургерів він підійде ідеально.

1


2. Зліпіть круглі котлети і зробіть в центрі ямку, в яку покладіть сир, заліпіть його гарненько і приправте ще трохи зверху (крім того, що Ви вже приправили фарш). Для цих гамбургерів краще всього використовувати найпростішу перевірену приправу (сіль, чорний перець і часник).

2


3. Приготуйте котлети на грилі або на традиційній сковорідці, намагаючись використовувати як можна менше масла або жиру. Візьміть булочки для сендвічів і укладіть в них котлети разом з парочкою шматочків бекону, кільцями червоного цибулі і листочками салату зверху.

3


4. Не варто додавати в ці гамбургери нічого зайвого, на зразок соусу або майонезу, інакше сюрприз у вигляді сиру, який очікує їдців всередині, не буде таким виразним.

4


5. Не можна сказати, що булка з котлетою - корисне блюдо, однак, приготувавши його самостійно, ви можете побоюватися тільки за те, як уникнути зайвих кілограмів, адже в частині корисності та смаколики Ви все регулюєте самостійно.


Домашній гамбургер


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com