Кабачки
Пропонуємо три смачних рецепти приготування кабачків.
Як приготувати смажені кабачки.
Інгредієнти:
1 середній зубчик часнику;
2 ч. л. оливкової олії;
4 середніх кабачка, порізаних на кільця товщиною 1-1,5 см;
сіль;
мелений чорний перець;
2 ст. л. тертого пармезану (не обов'язково).
Порції: 4.
Час приготування: 20 хвилин.
Дрібно порубаєте зубчик часнику.
Підігрійте оливкову олію у великій сковороді на середньому вогні. Додайте рубаний часник і готуйте приблизно півхвилини, періодично помішуючи. Вийміть часник з сковороди (не обов'язково).
Викладіть кабачок в сковороду. Перемішайте кабачки дерев'яною ложкою, щоб кожен шматочок покрився жиром.
Готуйте кабачок з кожного боку до стійкої золотистої скоринки. Зніміть сковороду з вогню і приправте кабачок сіллю і перцем.
Перекладіть кабачок на тарілку і відразу ж подайте на стіл. Посипте пармезаном.
Як приготувати кабачки в сухарях.
Інгредієнти:
2 кабачка;
1 білок;
1/4 чашки молока;
1/2 чашки тертого пармезану;
1/2 чашки панірувальних сухарів з приправами.
Вихід: 32 шт.
Час приготування: 40 хвилин
Нагрійте духовку до 220 ⁰С.
Збийте білок і молоко. В іншій мисці змішайте сир і панірувальні сухарі.
Змастіть деко олією або застеліть його фольгою.
Умочіть кожен шматочок кабачка в білок, а потім обваляйте його в сухарях. Покладіть на деко.
Випікайте 20-25 хвилин. Готовий кабачок буде золотисто-коричневого кольору.
Дістаньте кабачкові палички з духовки і подайте на стіл.
Як приготувати кабачковий хліб.
Інгредієнти:
3 чашки борошна;
1 ч. л. солі;
1 ч. л. соди;
1 ч. л. розпушувача;
3 ч. л. меленої кориці;
3 яйця;
1 чашка олії;
2 1/4 чашки цукру;
3 ч. л. екстракту ванілі;
2 чашки тертого кабачків;
1 чашка порізаних волоських горіхів.
Вихід: 2 буханки.
Час приготування: 1 година і 40 хвилин.
Нагрійте духовку до 160 ⁰С. Змастіть маслом і посипте борошном дві форми для випічки хліба, розміром 13 см на 23 см.
Натріть на тертці кабачок. Знімати шкірку з кабачка не потрібно.
Змішайте борошно, сіль, розпушувач, соду і корицю.
В окремій чашці змішайте яйця, масло, ваніль і цукор.
Змішайте яєчну і борошняну суміші.
Додайте в тісто кабачок і волоський горіх. Вилийте тісто у форми для випікання.
Випікайте 40-60 хвилин. Перевірте готовність хліба за допомогою вилки: застроміть її в центр хліба, і якщо ви дістанете її без шматочків тіста, хліб готовий.
Дістаньте хліб з духовки. Дайте йому охолонути хвилин 20 і звільніть його від форми.
Їжте з апетитом!
Поради щодо приготування кабачків.
- Вибираючи кабачок в магазині або на ринку, купуйте з яскраво-зеленою шкіркою і довжиною не більше 25 сантиметрів.
- Спробуйте різні приправи і спеції зі смаженим кабачком.
- Кабачок володіє ніжною шкіркою, тому його не треба чистити.
- Кабачок може стати відмінним гарніром, салатом або основною стравою, якщо його додати в макарони.
