Хінкалі



Хінкалі


Хінкалі - дуже смачна страва грузинської кухні. Я спробувала приготувати все за правилами: тісто - потрійним замісом, начинку - без зайвих спецій, сіль і перець! Вийшли хінкалі такими смачними й соковитими, що просто не передати словами! Я зрозуміла, щоб приготувати справжні хінкалі, не потрібен поспіх!

Інгредієнти для хінкалі зі свининою.
Для тіста:
крижана вода (ємність склянки - 200 мл) - 1 склянка;
борошно - 3-3,5 склянки;
сіль - 1 ч. л.;
олія рослинна (рафінована) - 2 ст. л.;

Для начинки:
свинина м'якоть (з жирком) - 400 г;
цибуля ріпчаста (великий) - 1 шт.;
крижана вода - 100-150 мл;
сіль, суміш перців (за смаком).

Як приготувати смачні хінкалі.


Свинину з жиром перекрутити на м'ясорубку з крупною решіткою разом з ріпчастою цибулею. Посолити і добре поперчити. У фарш не потрібно додавати більше ніяких спецій, щоб не перебити смак м'яса.

11


Влити у фарш крижану воду (для цього можна поставити склянку з водою в морозилку на 20-30 хвилин). Добре вмішати воду у фарш, вона повинна повністю вбратися і фарш вийде досить тугим, який збирається в грудку. Помістити фарш в холодильник.

22


Приготування тіста займе чимало часу, але воно того варте! Все борошно відразу просіяти 2-3 рази, щоб воно якомога краще збагатилося киснем. У глибоку миску відсипати 2 склянки борошна.

33


Додати в борошно сіль і рослинне масло. Частинами лити крижану воду, замішуючи тісто рукою. Вийде густа, клейка маса, яку треба вимішувати руками протягом 10 хвилин до однорідності. Залишити цю масу (прикривши рушником) на 30 хвилин. Потім, всипати 1 склянку борошна (може трохи більше) і замісити тісто, яке має відставати від рук і посуду (на це знадобиться хвилин 15). Залишити тісто "відпочити", прикривши рушником на 30 хвилин.

44


Через пів години всипати решту борошна і ще раз тісто добре вимісити. Воно повинно бути досить тугим, не липнути до столу, ні до рук. Тісто зібрати в кулю, загорнути в харчову плівку і помістити в холодильник на 30 хвилин. Потім з тіста сформувати товсту ковбаску.

55


Тісто нарізати на шматочки, приблизно по 40-50 г. Кожен шматочок скачати в кулю, накрити харчовою плівкою, щоб не підсихали. Розкачати кульки тіста в тонкі коржі. За допомогою блюдця обрізати гострим ножем краї.

66


У середину кожного коржика покласти по 1,5-2 ст. л. фаршу.

77


Защипати по колу краї, зібрати тісто в "мішечок", добре заліпивши горловину, залишивши хвостик.

88


Сформувати таким же чином всі хінкалі.

99


Варити хінкалі в киплячій, підсоленій воді, у великій каструлі. Викладати шумівкою, по одному, обережно, защипами вгору і не більше 4-5 штук. Ложкою не мішати, можна пошкодити ніжне тісто і м'ясний сік, що утворився всередині. Каструлю просто трохи струснути. Варити хінкалі 10-15 хвилин. Готові - викладати на блюдо, щедро посипати чорним перцем, прикрасити зеленню.

Хінкалі їдять руками, відкушуючи збоку шматочок тіста і випиваючи спочатку м'ясний сік, якого дуже багато всередині. Потім з'їдають все інше. Хвостик не їдять, так як він жорсткий, а залишають на тарілці. За грузинською традицією ці хвостики підраховують і у кого виявиться менше всього - вважається слабким!

Приємного апетиту!


Хінкалі


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
володимир
Професійно!! Потрібно попробувати!!
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок