Відкрити категорії

Салат з курки




Серед всіх інших салатів салати з куркою привертають увагу дещо особливо. По-перше, рецепти салатів з куркою в основній своїй масі прості. По-друге, вони можуть виконувати роль основного блюда, і власне салату; залежить від величини порції і від того, чи багато ви покладете в салат тієї самої курки. По-третє, вони дуже дешево обходяться, а виглядають при цьому цілком шикарно.

До речі, про курку. Для салату використовується, як правило, сама нежирна її частина, а саме грудка. Знижений вміст жиру в м'ясі курячої грудки це і добре, і погано. Добре тому, що робить курячу грудку дієтичним продуктом, а салат з нею в якійсь мірі дієтичним блюдом. А не дуже, бо до її приготування потрібно ставитися з усією увагою, інакше філе дуже легко пересушити.

Куряче філе можна приготувати різними способами. Можна покласти його в киплячу воду, через 5 хвилин вимкнути вогонь і дати охолонути до кімнатної температури, прямо в бульйоні. Можна нарізати філе тонкими смужками і обсмажити на сковороді, на дуже сильному вогні, з маслом, пряною зеленню і, припустимо, соєвим соусом, всього 3-4 хвилини.

Куряче філе можна сильно відбити молотком або навіть сковорідкою, трохи підмаринувати наприклад, з лимонним соком і оливковою олією і швидко потім обсмажити на грилі. Зрештою, філе можна відварити на паровій бані.

Це простий і дуже поживний салат, який може стати основою інших смачних закусок і страв. Він готується практично за десять хвилин і може своєю поживністю замінити вечерю або обід. Розгляньте простий рецепт, як приготувати салат з куркою з фотографіями.

Інгредієнти:
куряче філе - 250 г;
сир - 130 г;
печериці - 100 г;
огірки - 3 шт.;
майонез - 150 г.

Як приготувати салат з курки.

Отже, починаємо готувати дуже простий салат. І все, що нам потрібно - це мариновані огірочки і відварене куряче філе. Його варто відварити заздалегідь і просто покласти в тарілку, щоб воно охолонуло. Тепер також підготуємо поки і гриби. Відкриваємо банку і зливаємо маринад, так поки гриби викладаємо в сито і у нас вони стануть сухими і дуже податливі. Варто подумати і на рахунок заправки. Можна такий салат заливати майонезом, сметаною і нежирним прісним йогуртом.

1


А поки виймаємо сир з упаковки і натираємо його на крупній тертці, так не варто використовувати терку з дрібними зернами, так як у вас не вийде промішати все з заправкою. А поки ріжемо мариновані огірки дуже тонкою і акуратною соломкою. Також нарізаємо і куряче філе дуже дрібними кубиками. Якщо у вас немає курячого філе, то тоді можна використовувати будь-яке куряче м'ясо, яке варто просто відварити.

Тепер викладаємо все в миску і поки просто перемішуємо. А тепер настав час і грибів. Викладаємо гриби на дощечку і також спочатку нарізаємо їх на пластинки, потім нарізаємо соломкою. Тепер все знову викладаємо в миску і перемішуємо тепер з тією заправкою, яку ви обрали. Далі варто все спробувати і можна додатково посолити і поперчити салат. Якщо є бажання, то тоді можна покласти і трохи волоського горіха, а також покласти і часник.

2


Викладаємо салат на тарілку і прикрашаємо його гілочками кропу. Але також його можна використовувати і при фаршируванні в якості начинки.

3

Салат з курки
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com