Відкрити категорії

Як приготувати суші




Зараз стало модним готувати суші в домашніх умовах, в ресторани не находишся, а хочеться бути в струмені новомодних віянь.

Переглянувши море відеороликів по приготуванню суші професіоналами, я зробила висновок для себе - суші має масу варіацій. Напевно з цієї причини страва японської кухні так міцно прижилася на наших кухнях - є де розгулятися фантазії. Без творчого пориву ми і суші приготувати не можемо.

В сучасних супермаркетах, та й не тільки, відкриті цілі відділи - все для суші. Ось там ми і запасаємося всім необхідним.

1


А знадобиться для приготування суші-норі (це морські висушені водорості) В пачці може бути 5 або 10 платівок.

2


Соєвий соус - можна вибрати такий, який вам більше підходить. У нас був класичний. Не завадить японський рисовий оцет - він солодкуватий на смак з приємним ароматом. В нашому варіанті яблучний оцет.

Рис для приготування використовують короткий круглий. Ось такий і візьмемо. Звичайно ж риба - лосось або тунець. Риба повинна бути сирою. Ні в якому разі замороженою. Для прикраси використовують масаго - ікру летючої риби. Це на ваш розсуд...

Для начинки ролів ще знадобляться свіжі огірки, авокадо, вершковий сир, крабові палички. Ще не завадить маринований імбир і японська гірчиця-васабі.

Для приготування суші в домашніх умовах дуже важливо правильно відварити рис. Його потрібно гарненько промити і залити холодною водою в пропорції 1:1. Дати воді закипіти на сильному вогні і зменшити вогонь до мінімуму і варити на слабкому вогні хвилин 11-12. Вода вся вбереться рисом, якщо ви залишите каструлю з закритою кришкою хвилин на 15.

Поки у нас настоювався рис, ми зробили заготівлю риби, сиру і крабових паличок. Їх різали соломкою. Особливого значення товщина не має – це на ваш розсуд і фантазію!

3


Для рису робимо заправку - на пару столових ложок теплої кип'яченої води щіпка солі, чайна ложка цукру, столова ложка або яблучного оцту, або японського рисового оцту... Заправку вливаємо в рис і перемішуємо.

4


Якщо у вас немає спеціального килимка для завертання ролів, можна легко замінити звичайним не занадто твердим картоном обтягнутим харчовою плівкою. У нас це як раз такий варіант.

Пластинку норі кладемо матовою стороною вгору і не неї рівномірно розподіляємо теплий рис. Товщина шару рису - знову ж, - політ фантазії і бажання кухаря.

5


Приблизно по центру робимо смужку з васабі. Тут головне не перестаратися. Але якщо ви любите дуже гостру їжу, то ... в ході практики зрозумієте, скільки потрібно покласти васабі, щоб розплакатися над суші.

6


Кладемо шматочки лосося.

7


Вершковий сир.

8


Крабові палички. Можна було ще додати свіжий огірочок або тонкі скибочки авокадо.

9


Тепер процес згортання ролів.

10


Залишену спеціально порожню смужку норі злегка змочуємо водою і загортаємо рол до кінця.

11


Ось готово!

12


Таким же чином заготовляємо інші роли.

13


Тепер залишилося тільки нарізати однаковими шматочками роли.

14


І помістити їх на блюдо.

У маленьких розетках подаємо соєвий соус і васабі.

15


Вчимося правильно тримати палички.

16


Приємного всім апетиту!


Як приготувати суші
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com