Відкрити категорії

Рулет з курки і грибами


Рулет з курки і грибами


Рулети з курки хороші як в гарячому, так і в холодному вигляді. Але перш ніж приготувати рулет, вам потрібно видалити з курки кістки. Сьогодні ми вам розповімо, як це зробити самим простим - відкритим способом. Вам буде потрібно дуже гострий маленький ножик і трохи терпіння.

Важливо: курячу тушку перед витяганням кісток потрібно потримати в холодильнику не менше 1 години - так буде легше працювати.

Рулет буде легше нарізати, якщо після приготування загорнути його у фольгу і покласти в холодильник на 8 годин.

Що потрібно:
1 курка вагою 1,6-1,8 кг.

Для начинки:
300 г печериць;
жменя сухих білих грибів;
1 велика цибулина;
2 гілочки петрушки;
1 зубчик часнику;
щіпка сушеного майорану;
1 ст. л. вершкового масла;
3 ст. л. тертого пармезану сіль, мелений чорний перець.

Що робити:

Рекламний блок
1. Для начинки замочити сухі гриби в окропі на 30 хвилин, потім відваріть, 20 хв., дрібно порубаєте. Цибулю і печериці наріжте маленькими кубиками, часник подрібніть. Обсмажте цибулю з часником до м'якості на вершковому маслі. Додайте гриби і смажте, поки не випарується рідина. Додайте варені гриби, майоран і подрібнену петрушку, посоліть і поперчіть, готуйте ще 5 хв. Зніміть з вогню, остудіть і перемішайте з пармезаном.

1


2. Постеліть під обробну дошку вологу серветку, щоб дошка не переміщалася по столу. Курку покладіть грудкою вниз. Зробіть розріз вздовж хребта і почніть відокремлювати м'ясо, підрізаючи ножем по боках від хребта.

2


3. Акуратно підрізайте м'ясо з кісток, опускаючись вниз, вздовж ребер і стегенець. Коли ви дійдете до суглобів крил, розріжте їх, але не відокремлюйте крила від шкіри. Розріжте суглоби між стегенцями і гомілками. Під час роботи намагайтеся не ушкоджувати шкіру. Якщо курка нагрілася і працювати стає важко, приберіть тушку в холодильник на 30 хв.

3


4. Коли ви зріжете все м'ясо з боків грудної кістки, зробіть розріз між шкірою і виступом грудної кістки і повністю відокремте кістки. У вас вийде тушка з крильцями і ніжками.

4


5. Відріжте першу фалангу крилець. Потім зробіть надрізи вздовж решти частин крил і гомілок, зріжте м'ясо і видаліть кістки і сухожилля. Розкладіть тушку на дошку шкірою вниз і злегка відбийте грудку, прикривши плівкою. Викладіть в середину начинку і загорніть краї, щоб вони знаходили один на одного.

55


6. Обмотайте рулет кухонним шпагатом через кожні 2-2,5 см, не затягуйте його занадто туго. Запікайте приблизно 1 год. 15 хв. в духовці, яка розігріта до 190 °С.

6
Рекламний блок
Рулет з курки і грибами


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Рецепт

Контакти: wagcooking@gmail.com