Відкрити категорії

Святковий салат Гніздо глухаря


Святковий салат Гніздо глухаря


Салат «Гніздо глухаря» може стати прикрасою будь-якого святкового столу. Якихось особливих інгредієнтів для його приготування не потрібно, він привабливий своїм оформленням. Часу на його приготування витрачається чимало, але він того заслуговує.

Інгредієнти:
куряче філе – 350 г;
яйця – 4 шт.;
картопля – 2 шт.;
цибуля ріпчаста – 1 шт.;
огірки солоні або мариновані – 1 шт.;
сир твердий – 100 г;
майонез – 120 г;
сметана – 150 г;
олія (для смаження) – 1 склянка;
гірчиця – 0,3 чайної ложки;
часник – 1 зубок;
горіхи волоські – 20 г;
сіль, спеції – за смаком;
зелень – для прикраси.

Процес приготування салату.


Спочатку займемося підготовкою інгредієнти для салату. М'ясо вимиємо, посолити, посиплемо спеціями і поставимо готуватися в пароварку. Відварити яйця, охолодити.

11


Вимиємо і почистимо картоплю. Наллємо у глибоку сковороду олію і поставимо на середній вогонь. Коли олія нагріється, поступово будемо натирати картоплю на тертці і обсмажувати у фритюрі. Додавати картоплю слід маленькими порціями, щоб вона сильно не злипалася. Можна натерти картоплю на різних терках, щоб «гніздо» виглядало цікавіше.

22


Після обсмажування картоплю викладаємо на серветку, щоб стік зайвий жир. В цей же момент можна присолити.

33

Рекламний блок
Готуємо інші складові.

44


Нашаткуємо дрібно цибулю і заллємо окропом, додавши половину чайної ложки оцту, для видалення гіркоти і додання пікантності. Але, це справа смаку.

Змішаємо сметану з гірчицею, а потім додамо 100 г майонезу. Вийшов соус для нашого салату.

Готову і охолоджену курку розрізаємо впоперек волокон, а потім розділяємо її по волокнах.

Огірки ріжемо уздовж на пластинки, а потім тонкою соломкою. Укладаємо в сито, щоб стекла зайва рідина.

Сир натираємо на крупній тертці. Перед цим на 5 хвилин можна покласти його в морозильну камеру, в цьому випадку натирати його буде зручніше.

Охолоджені яйця чистимо, відокремлюємо жовтки від білків. Натираємо білки на середній тертці.

55


Починаємо збирати наш салат. Для цього на велике блюдо викладаємо у вигляді кола перший шар – куряче філе.

66


Далі викладаємо цибулю, попередньо віджавши її від рідини. Змащуємо майонезним соусом.

77


Наступним шаром йде смажена картопля. На шар ми витрачаємо приблизно 1/4 частини картоплі.

88


Наступний шар – порізані огірки.

99


На огірки викладаємо яєчний білок і змащуємо його нашим соусом. Більшу частину білка ми розподіляємо по колу, а в центрі тонким шаром.

1010


Далі викладаємо сир. І знову, основна маса його піде на крайню частину, а в серединці у нас повинна утворитися ямка, де будуть знаходитися «яйця».

1111


Для яєць – розминаємо жовтки виделкою. Видавлюємо часник. Додаємо подрібнені в блендері волоські горіхи (не дуже дрібні), так як вони нам дадуть «цяточки» на яєчках. Додаємо решту 20 г майонезу і все добре вимішуємо. Маса повинна вийти не рідка, щоб зліплені яєчка тримали форму.

1212


При бажанні в цю суміш можна додати дрібно порізану зелень кропу.

Завершальний етап – прикраса. Навколо салату викладаємо смажену картоплю, середину вистилаємо зеленню і в неї викладаємо яйця.

1313


Наш салат «Гніздо глухаря» - готовий.

Рекламний блок
Святковий салат Гніздо глухаря


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок

Контакти: rukodelierukami@yandex.ua