Відкрити категорії

Чіабатта


Чіабатта


Інгредієнти:
Для опари:
130 гр. борошна;
1/8 ч.л. сухих дріжджів;
2 ст. л. теплої води;
1/3 ст. води;
Для тіста:
300 гр. борошна;
1/3 чайної ложки сухих дріжджів;
1 ст. води;
2 ст.л. рослинної олії (краще всього оливкового);
1,5 ч.л. солі;

Рекламний блок

Приготування опари:
У двох столових ложках теплої води розвести сухі дріжджі, щоб дріжджі швидше активізувалися, також можна додати дрібку цукру. Все розмішати і залишити на 10 хвилин. Потім влити дріжджі в просіяне борошно і, вливаючи потроху воду, замісити тісто. Накрити тісто рушником і залишити при кімнатній температурі мінімум на 12 годин (краще робити це на ніч).

Потім: розвести дріжджі у воді, борошно просіяти, посолити і додати опару, рослинну олію. Поступово вливаючи воду з розмішаними дріжджами вимісити м'яке тісто. Сформувати з тіста кулю, присипати зверху борошном і, накривши рушником, залишити на півтори години.

Тісто має бути дуже м'яке і піддатливе, воно липне до рук і столу, які необхідно трохи підтрушувати борошном.

Після того, коли тісто підійде, акуратно розділити його на 2 частини (краще гострим ножем) і кінчиками пальців сформувати булки. Не тиснути! Не місити! Перекласти їх на посипане борошном деко.

Накрити деко рушником і залишаємо підходити на 50-60 хвилин.

Випікати Чіабатта слід при температурі 220-230 градусів 20-25 хвилин.

Готову Чіабатта перекласти на решітку, і дати трохи охолонути ... Хоча б трохи ...

Смачного!

Рекламний блок
Чіабатта


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Кухар

Контакти: wagcooking@gmail.com