Булочки-троянди з сирною начинкою
Інгредієнти:
Для дріжджового тіста холодного приготування:
(спосіб приготування тіста є на сайті).
Борошно пшеничне 2.5 ст.
Молоко 0.5 ст.
Яйця курячі 1 шт.
Сухі дріжджі 6 г.
Цукор 2 ст. л.
Сіль 0.25 ч. л.
Масло вершкове 100 г.
Для начинки:
Сир твердий 200 г.
Яйця курячі 3 шт.
Сметана 3 ст. л.
Сіль 1 щіпка.
Для змазування булочок:
Яйця курячі 1 шт.
Спосіб приготування:
Для випічки булочок-трояндочок підготуємо: зроблене заздалегідь дріжджове тісто холодного приготування, сир, варені яйця, зелень петрушки, сметану.
Витягнуте з холодильника тісто зігріваємо при кімнатній температурі 30 хвилин і трохи вимішуємо без додавання борошна, або злегка припорошив поверхню.
Сир натерти на дрібній терці.
Варені яйця дуже дрібно ріжемо кубиками.
З'єднуємо разом сир, яйця, дрібно рублену зелень петрушки (можна взяти і кріп) і сметану, солимо, все перемішуємо до стану густої липкої маси.
Відокремлюємо шматок тіста, скатуємо валик і нарізаємо невеликими шматочками. Кожен шматочок розкочуємо в тонкий млинець товщиною 2 мм і діаметром 8 см. Робимо 3 розрізи так, щоб вийшла форма пропелера.
Кладемо чайну ложку начинки в центр заготівлі, беремо одну частину «пропелеру» і загортаємо навколо начинки, як хустинку.
Те ж саме з іншими, які надрізали частинами, у результаті виходить трояндочка.
Викладаємо булочки на деко, застелене папером для випічки, змащуємо яйцем і ставимо випікатися при 180 °С 15-20 хвилин.
Булочки смачні як гарячі і холодні.
Смачного!
Джерело: