Відкрити категорії

Хачапурі з сиром


Хачапурі з сиром

Інгредієнти:

Для тіста:
пшеничне борошно - 500 г;
швидкорозчинні дріжджі - 7 г;
ледь тепла вода - 300 мл;
сіль і цукор - 1 ч. л.;
оливкова або інша олія - 2 ст. л.

Для начинки:
сир чеддер - 200 г;
сир фета - 200 г;
сир Рікотта - 200 г;
яйця - 4 шт.;
часник, петрушка або коріандр;
вершкове масло - 40 г.

Хачапурі - смачна і дуже ситна страва, приготована з тіста, як для піци, з додаванням смачного сиру і яєць. Це рецепт однієї з найкращих грузинських страв.

Процес приготування хачапурі.

  1. У велику миску покладіть всі інгредієнти для тіста: 500 г пшеничного борошна, 7 г сухих дріжджів швидкого приготування, 300 мл ледь теплої води, 2 ст. л. оливкової, сіль і цукор. Замісити тісто вручну або за допомогою міксера не менше 10 хвилин.

    Залиште тісто в мисці, накриту вологою тканиною на 60 хвилин. Я часто ставлю миску з тістом у злегка розігріту духовку. Заздалегідь встановити температуру 35 градусів. Через кілька хвилин вимикнути духовку, відкрити дверцята і ставимо миску з тістом, щоб воно піднялося у теплі. Через годину тісто має збільшитися втричі. Після цього часу викладіть тісто на стіл, який присипати борошном і знову замісіть його деякий час, а потім сформуйте кулю.
    Замісити тісто для хачапурі
  2. Розділіть тісто на чотири рівні частини. Сформуйте кожен шматок тіста в акуратну кулю. Покладіть їх на посипану борошном велику дошку і накрийте бавовняною тканиною. Після 30 хвилин в теплому і безвітряному місці тісто знову підніметься.
    Тісто для хачапурі розділити на 4 частини
  3. Поки тісто піднімається вдруге, приготуйте сири, які ви будете використовувати для начинки. Фактично, ви можете змішувати і поєднувати кілька різних сортів сиру на свій розсуд. Я натираю жовтий сир на тертці і зберігаю в окремій мисці. Я зазвичай використовую гауда в поєднанні з сиром чеддер (всього близько 200 г). У другій мисці я змішую подрібнений сир (200 г) і сир Рікотта (200 г).
    Натираємо сири
  4. Кожну кульку тіста розкачайте в корж товщиною близько 5 мм. На нього викласти порцію тертого сиру, а потім скачати тісто з двох сторін, щоб залишився вільний центр (як на фото нижче).
    Формуємо хачапурі
  5. Сформуйте форму човна.
    Формуємо хачапурі у формі човника
  6. Заповніть центр кожного човника начинкою з рікотти і сиру фета. Краще заздалегідь розділити начинку на чотири рівні частини.
    Заповнюємо хачапурі начинкою
  7. Викладіть хачапурі на деко, застелене папером для випічки. Акуратно накрийте тарілку хачапурі чистою бавовняною тканиною у непровітрюваному місці приблизно на 20 хвилин.
    Порада: два інших хачапурі можуть в цей час полежати накритими в більш прохолодній кімнаті і дочекатися своєї черги. По можливості, ви також можете спробувати вмістити всі чотири на одне деко.
    Відправляємо хачапурі на деко і в духовку
  8. Поставте деко з хачапурі в розігріту духовку (220 градусів, середня полиця з функцією випічки вгору-вниз). Випікайте хачапурі 15-20 хвилин, поки вони не підрум'яняться. Обережно дістаньте деко з духовки і помістіть в центр начинки одне сире яйце. Поставте деко назад в духовку на останні 5 хвилин випічки (або трохи довше), щоб яєчний білок застиг, а тісто ще більше підрум'янилося.

    Традиційно на цьому етапі ви також кладете близько 10 г вершкового масла на начинку (разом з яйцем).
    Готові хачапурі на деко
  9. Дістаємо хачапурі з духовки.
  10. Смачного!
Час приготування: 20 хвилин
Час на підготовку: 2 години
Кухня: Грузинська
Опис: Хачапурі з сиром - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 230 Ккал
Рейтинг: 9/10 (голосів: 120)
Ключові слова: Несолодка випічка / Грузинська кухня

Хачапурі з сиром


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com