Відкрити категорії

Як приготувати французький багет


Як приготувати французький багет

Інгредієнти:

дріжджі - 1/4 ч. л.;
борошно - 500 г;
сіль - 15 г;
тепла вода - 350 мл.

Сьогодні готуємо французький багет. Хліб виходить дуже смачний, з хрусткою скоринкою і м'якою серединкою. Набір продуктів мінімальний, рецепт такого багета бюджетний і буде доступний абсолютно всім.

Процес приготування французького багету.

  1. В глибокій мисці змішуємо всі сухі інгредієнти: просіяне борошно, сіль і дріжджі.
    Змішуємо всі сухі інгредієнти
  2. Потім поступово додаємо теплу воду. Тісто досить швидко скачається в одну кульку і далі його можна вивішувати руками. На цьому етапі довго вимішувати тісто не потрібно. Головне, щоб зібралися всі грудочки борошна з однієї миски. Накриваємо тісто плівкою і ставимо в тепле місце на 45 хвилин.
    Замішуємо тісто
  3. Цей рецепт дуже зручний, тому що тісто вимішувати довго не треба. Спочатку вона буде рихлим, але буквально через 45 хвилин, коли тісто підніметься, воно стане гладким. Через 45 хвилин обминаємо тісто руками і знову ставимо під плівку на 45 хвилин. Таку процедуру потрібно повторити 3-4 рази. Щоб тісто менше прилипало до рук, час від часу змащуйте їх олією.
    Замішуємо тісто з інтервалом у 45 хвилин
  4. За цей час тісто у вас добре підніметься. Виймаємо його з миски і перекладаємо на робочу поверхню. Стараємося сильно не обминати тісто. Ділимо його на 2 частини і звертаємо у вигляді рулету. Це будуть наші заготовки для багетів. Тепер тісто має трохи відпочити - буквально 5 хвилин і будемо приступати до формування багетів.
    Ділимо тістона 2 частини і даємо йому відпочити
  5. Тісто для французького багета загортається таким чином: спочатку пальчиками розминаємо тісто в прямокутник і потім звертаємо його у вигляді рулету. Край потрібно обов'язково защипати і покласти багет швом вниз.
    Загортаємо тісто у рулет
  6. Переносимо багети на рушник, присипаний борошном і залишаємо між ними відстань. Робимо з рушника бортики і залишаємо так багети полежати приблизно 15 хвилин.
    Переносимо багети на рушник
  7. За цей час розігріваємо духовку до 200 градусів. На дно духовки відправляємо деко з гарячою водою. За той час, поки піднімаються багети в духовці, створиться гаряча і волога атмосфера, щоб вийшла хрустка скоринка і м'яка серединка.
    На дно духовки відправляємо деко з гарячою водою
  8. Переносимо тісто швом вниз на деко, трохи присипаємо борошном і робимо характерні розрізи. Випікаємо багети при температурі 200-250 градусів приблизно 15-20 хвилин або до золотої скоринки.
    Відправляємо багети у духовку
  9. Готові багети дістаємо з духовки, даємо трошки відпочити 5-10 хвилин і можна їх пробувати.

    Смачного!
Час приготування: 20 хвилин
Час на підготовку: 3 години
Кухня: Французька
Опис: Як приготувати французький багет - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 268 Ккал
Рейтинг: 9/10 (голосів: 77)
Ключові слова: Несолодка випічка / Хліб

Як приготувати французький багет


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com