Відкрити категорії

Домашня піца в духовці




Піца — найпопулярніша страва Італійської кухні, яке не залишить байдужим, мабуть, жодного гурмана. А простоту приготування цього кулінарного витвору гідно зможе оцінити кожна господиня. Ця домашня піца допоможе вам швидко і неймовірно смачно нагодувати гостей і домочадців.

Інгредієнти: (тісто для 3 піц)
вода - 300 мл;
олія оливкова - 3 ст. ложки;
борошно - 0,5 кг;
цукор - 1 ч. л.;
сіль - 1/2 ч. л.;
дріжджі - 1,5-2 ч. л.

Начинка:
соус томатний (або томати протерті) - 140 г;
оливкова олія - 1 ст. л.;
сіль - за смаком;
часник - 2 зубчики;
шинка - 500 г;
сир («Моцарелла») - 400 г;
спеції за бажанням;
болгарський перець - 1 шт.

Процес приготування піци.


Готуємо опару. У миску наливаємо 300 мл теплої води (38-40 градусів), додаємо дріжджі, ретельно розмішуємо. Щоб не залишалися грудочки, борошно необхідно попередньо просіювати. Далі кладемо ложку цукру і трохи борошна, розводимо нашу заготовку до консистенції рідкої кашки. Накриваємо чашку плівкою або рушником. Прибираємо в тепле місце на 15-20 хвилин, щоб опара збільшилася в об'ємі, приблизно в два рази.

1

Робимо соус для обмазування основи піци. Томатну пасту викладаємо в миску. Видавлюємо дві часточки часнику, додаємо одну ст. ложку оливкової олії і спеції за смаком (наприклад, сушений базилік).

2


Тим часом, наша опара вже піднялася, і ми можемо приступати до вимішування тіста для піци. Першим ділом додаємо трохи борошна, 1/2 ч. л. солі і 3 столові ложки оливкової олії. Перемішуємо, потім поступово додаємо борошно. Ретельно вимішуємо тісто до еластичної консистенції.

3


Отримане тісто накриваємо плівкою або рушником і ставимо в тепле місце на 30 хвилин.

Готуємо начинку. Тут все ще простіше. Нарізаємо болгарський перець і шинку невеликими шматочками, натираємо сир на крупній тертці.

4


Тісто, яке піднялося, для піци, ділимо на три частини. Беремо одну порцію, тонко розкачуємо, викладаємо на деко. Чим тонше розкачати тісто, тим смачніше, на мій погляд, виходить піца. Господиням на замітку: оскільки піцу смачніше всього подавати в гарячому вигляді, решта порції можна прибрати в холодильник. А при необхідності дістати і приготувати.

5


Змащуємо зверху приготованим соусом, посипаємо базиліком, викладаємо перець, шинку і посипаємо натертим сиром. Як ви розумієте, начинку можна використовувати найрізноманітнішу, помідори, гриби, курку, і т. д. Важливо пам'ятати, що при приготуванні домашньої піци незмінними залишаються два інгредієнта: томатна паста і сир «Моцарелла».

6


Ці два продукти зроблять вашу страву не гіршу ніж у дорогому італійському ресторані.

7


Ставимо піцу в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Виймаємо, подаємо на стіл.


Домашня піца в духовці


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Ольга
дуже смачно
фото
Тоня
Смачна піца. Я так люблю піцу!
фото
admin
Смачного Вам!
фото
Оля
Дріжджі швидкодію мають бути?
фото
admin
Дріжджі можна застосовувати будь-які, головне щоб були свіжі.
фото
ВАДІМ
А якщо дріжджі бисто піднімлятя
фото
Юлия
Рецепт супер,ідеальне тісто,дякую!😍😋
фото
Зинкевич Вікторія
Дуже гарний рецепт смачно 😊☺вийшло
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com