Булочки-трояндочки з ковбасою
Є чудовий спосіб, як зробити цікаву випічку. Причому тісто і начинка можуть бути різноманітні.
Інгредієнти:
будь-яке тісто;
будь-яка ковбаса.
Для даного варіанту дріжджового тіста:
100 г сметани;
100 г розтопленої олії, смальцю або іншого твердого жиру;
100 г молока (води);
3 ч. ложки цукрового піску;
1 ч. ложка без верху солі морської;
500 г борошна (у звичайній склянці 160 г, отже, 3,5 склянки);
дріжджі свіжі 10 г або сухі швидкі згідно упаковки.
Процес приготування булочок.
Тісто готується будь-яке (я готувала в хлібопічці), наприклад, ось таке, дріжджове: у підігрітому молоці або воді розвести дріжджі, додати цукор і залишити на 10-15 хвилин. У цей час розтопити масло, але не кип'ятити, додати сметану, сіль, молоко, що залишилося і розмішати. Просіяти борошно в глибоку миску, в центрі зробити поглиблення. Дріжджі влити до масла, перемішати, вилити у борошно і замісити тісто. Поставити в тепле місце для підйому. Через 45-60 хвилин ще раз підмісити і можна обробляти.
Для булочок-трояндочок візьміть невеликий шматок тіста, приблизно 100 г, скачайте в кулю, а потім розпластайте на столі. Коли я розкачую тісто, намагаюся надати квадратну форму, щоб було зручніше різати на смужки.
Товщина тіста може бути будь-яка, все залежить від його консистенції і вашого бажання. Ширина смуг близько 1,5-2 см. Нарізану начинку (у мене ковбаска) викладаю трохи відступивши від краю і починаю скручувати. В кінці просто защіпаю або підгибаю кінець тіста під низ.
Це самий цікавий процес, коли з простого можна створити справжнє диво. Особливо такий процес подобається діткам, обов'язково покличте їх на допомогу. Створити ось таку трояндочку дуже просто.
Готові вироби випікайте як звичайні пиріжки або булочки. Змастити деко олією, присипавши борошном, застеливши дно пергаментом або використовуючи силіконові форми, листи або килимки для випічки. Головне - дотримуватися дистанції, при роботі з тістом потрібно пам'ятати, що воно в процесі випічки роздувається, піднімається і збільшується.
Випікаються булочки до золотистої скоринки при температурі 180 градусів. Час залежить від розміру виробів і товщини тіста, тому краще стежити. Якщо тісто у вас підходило тільки раз, другий раз воно буде підходити вже у вигляді виробів, тому поставте булочки накритими рушником в теплі на півгодини. А потім випікайте. Я на розстійку ставлю відразу в духовку, включивши на 60 градусів. Дуже зручна функція.
Готові булочки стануть відмінною ідеєю для частування гостям або для перекусу дитині в школу. І на стіл поставити не соромно.
Смачного!