Відкрити категорії

Піца на дріжджовому тісті




Взагалі, піца мені подобається тим, що, по суті, це тісто, на яке можна покласти абсолютно будь-яку начинку, яку ви тільки придумаєте, а результат, не залежно від вашої фантазії, завжди виходить чудовим.

Інгредієнти:
борошно - 2-2,5 ст.;
вода - 0,5 склянки;
сіль - за смаком;
цукор - 1 ч. л;
олія соняшникова - 2 ст. л;
сухі дріжджі - 2 ч. л;
сік томатний - 1 ст.;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
часник - 1-2 зубчики;
перець чорний мелений - за смаком;
ковбаса варена - 150 г;
твердий сир - 100 г;
сир ковбасний копчений - 100 г;
майонез - 1 ч. л;
гриби мариновані будь-які - 100 г;
томати - 1 шт.

Приготування піци з покроковими фото.


Звичайно, оскільки піцу ми будемо готувати на дріжджовому тесті, то і її приготування почнемо саме з цього тісту. Підігріваємо воду до 35-40 градусів і додаємо туди дріжджі. Можна, звичайно, використовувати і сирі дріжджі в брикетах, якщо вам так більше подобається.

1


Сюди ж, до дріжджів, додаю сіль, приблизно чайну ложку.

2


І цукор, трохи менше половини чайної ложки, для того, щоб дріжджі краще і швидше забродили.

3


Тепер всипаємо борошно. Борошна у вас може піти і трохи більше, ніж я вказала я у переліку продуктів, ви зрозумієте, коли почнете замішувати тісто.

4


Додаємо 1 столову ложку соняшникової, але можна і оливкової олії.

5


Замішуємо тісто, яке не буде прилипати до рук і яке можна буде легко скачати в кульку. Накриваємо миску з тістом рушником і ставимо в тепле місце, щоб воно добре підійшло.

6

А самі, тим часом, займемося підготовкою, власне кажучи, начинки. Мудріше буде почати весь цей процес з томатного соусу, яким ми будемо змащувати нашу основу з тіста. Томат виливаємо на сковороду.

7


Додаємо сюди ж 1 столову ложку рослинної (в моєму випадку, це соняшникової) олії.

8


Сюди ж я додала трохи цукру, щоб забити кислоту томату, якщо ж ви любите кисленьке, то цього можна і не робити.

9


Перемішую і ставлю на вогонь. Спочатку, на швидкому вогні, даю йому закипіти, після чого зменшую і кип'ячу до випаровування зайвої рідини. За цей час я нарізаю цибулю тонкими четвертинками кілець.

10


Коли наш томат стане вже практично густим, за кілька хвилин до повної готовності, додаю в нього часник, пропустивши через ручний прес.

11


І трохи меленого перцю, за традицією, я використовую свою улюблену приправу - суміш перцю з часником.

12


Тепер відправляю в томат на сковороду всю нарізану цибулю і продовжую на повільному вогні тушкувати до повної готовності лука.

13


В підсумку в мене виходить ось такий густий і ароматний томатний соус.

14


Для начинки нарізаємо нашу варену ковбаску тоненькою соломкою.

15


Оскільки ковбасний сир дуже м'який і липне на ніж, його нарізаю товстенькими брусочками.

16


Твердий сирок натираю на крупній тертці.

17


Поки ми готували начинку для нашої майбутньої піци, тісто добре підійшло, збільшивши свої обсяги в три рази.

18


Замішуємо його ще раз і розгортаємо в тонкий пласт за розміром форми. У моєму випадку вона квадратна, тому розгортати я старалася, дотримуючись квадрата. Тепер беремо форму, в якій буде пектися наша піца і викладаємо в неї тісто, не забуваючи про невеликі бортики.

19


Зверху на тісто викладаємо наш томатний соус і розподіляємо його рівним тонким шаром по всій поверхні, не торкаючись бортів.

20


Зверху кладемо шар ковбаски, розподіляючи її по всій поверхні рівномірно.

21


Також, намагаючись рівномірно, розкладаємо шматочки ковбасного копченого сиру.

22


Гриби я використовую свої.

23


Грибочки можуть абсолютно будь-якими, від того смак нітрохи не зіпсується. Думаю, кожен з вас зможе знайти, ну скажімо, печериці і їх можна нарізати і розкласти навіть сирими. Викладаємо шар грибочків на нашу майбутню піцу.

24


Прикрасити я вирішила її часточками помідора - просто і красиво.

25


Засипаю все це тертим твердим сиром.

26


Зверху роблю невеликі мазки майонезом.

27


Даю постояти піці на столі, хвилин 15-20, щоб тісто вдруге піднялося і відправляю її в добре розігріту духовку, де вона буде випікати протягом 40 хвилин, приблизно при температурі 180 градусів. Готовність визначається за рум’яному бортику тіста. Наша піца готова, можна подавати до столу.

28


Даємо їй трохи охолонути, дістаємо з форми, нарізаємо шматочками і подаємо до столу. Приємного смаку!


Піца на дріжджовому тісті


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com