Сосиски в тісті
Сосиски в тісті - це блюдо, яке нагадує мені безтурботні шкільні та студентські роки з довгими чергами в буфеті, де завжди стояв приємний аромат свіжоспечених булочок і подібних борошняних виробів. Блюдо це дуже смачне і ситне, до того ж, як я з'ясувала для себе зовсім недавно, готується воно дуже просто.
Найголовніше - не боятися і правильно приготувати тісто. А ось тісто для сосисок можна вибирати будь-яке, будь-то листкове або дріжджове. Найпростіший спосіб приготування смачних сосисок - це купити в магазині листкове або дріжджове тісто, загорнути в нього сосиски і відправити в духовку. Але ми легких шляхів не шукаємо, тому тісто будемо готувати самостійно.
Щоб сосиски вийшли смачними, тісто для них повинно бути здобним. Тому пропоную вашій увазі відмінний варіант приготування смачних сосисок у дріжджовому тісті. Рецепт дуже простий і впоратися з ним зможе навіть починаюча господиня, яка жодного разу в житті не мала справи з тістом. Головне - позитивний настрій і бажання порадувати близьких, а все інше - справа техніки.
Інгредієнти:
10 сосисок.
Для тіста:
250 мл молока;
2 курячих яйця;
50 г вершкового масла;
1 ст. ложка цукру;
щіпка солі;
приблизно 0,5 кг пшеничного борошна;
1 ст. ложка сухих дріжджів;
рафінована соняшникова олія - змастити деко.
Як приготувати сосиски в тісті.
Почнемо готувати тісто. Для цього необхідно трохи підігріти молоко, додати в нього 1 ч. ложку цукру і дріжджі. Залишаємо на 10-15 хвилин, щоб дріжджі підійшли і з'явилася піна. Якщо молоко буде дуже теплим або гарячим, то дріжджі не підійдуть і, як каже моя мама, запаряться.
Беремо одне яйце і збиваємо його вилкою з сіллю і цукром.
Додаємо до яєць молоко з дріжджами і вершкове масло. Раджу дістати масло з холодильника за годину-дві до приготування, щоб воно стало більш м'яким.
Все гарненько розмішуємо, масло розминаємо руками, але воно повністю не розчиниться, тому молоко не гаряче.
Додаємо в миску борошно і замішуємо тісто.
Кількість борошна я вказала приблизне. Його можна додавати більше або менше, але тісто у результаті повинна вийде трохи туговатим і щільним.
Ділимо тісто на частини в залежності від кількості сосисок. Особисто я розділила його спочатку навпіл, а потім кожну половинку на 5 частин, і в результаті у мене вийшло 10 приблизно однакових шматочків. Для зручності кожен шматочок можна скачати в колобок.
З кожного шматочка тіста скачуємо подобу джгута, який повинен бути приблизно в рази довше сосиски.
Потім беремо качалку і надаємо кожному джгуту плоску форму.
З сосисок знімаємо захисну плівку.
Потім беремо розкачані джгутики і загорнути в них по спіралі наші сосиски.
Акуратно защипуємо краї. Виходить приблизно ось так.
Викладаємо готові сосиски на попередньо змащене олією деко.
Беремо яйце, що залишилося, відокремлюємо білок від жовтка і збиваємо жовток з чайною ложкою води.
Змащуємо жовтком сосиски і даємо їм постояти хвилин 15, щоб трохи піднялося наше дріжджове тісто.
Відправляємо деко в попередньо розігріту до 180-200 градусів духовку. Випікати сосиски треба приблизно 30-40 хвилин. В результаті вони виходять пишні, смачні і дуже ароматні.
Приємного Вам смаку!
Зверніть увагу.
- Щоб не змащувати деко рослинним масло, можна просто вистелити його пергаментним папером.
- Для приготування цієї страви раджу вибирати сосиски з сиром - під час приготування сир розплавиться і так буде набагато смачніше.
- За бажанням сосиски можна присипати зверху кунжутом.