Відкрити категорії

Лангоші


Автор кулінарного рецепту Лангоші - sergej_pozhar

Лангоші


Лангоші (від угор. láng - «вогонь») - угорський смажений хліб, його ще називають угорською піцою. Є думка, що це виріб потрапив в угорську кухню та в регіон Карпат під час турецького ярма, хоча є джерела, які вважають, що у лангоша давньо-римські коріння. Але як би не була витлумачена історія шляху лангоша, він і досі є ярморочним, вуличним частуванням в Угорщині, Чехії, Сербії, Словаччини і само-собою в кухні Карпат.

Подають коржик з часниковим соусом, сметаною, сиром - з усіма цими інгредієнтами разом, а то й просто натертим часником і присипаною сіллю. Додають в тісто іноді кмин, картоплю. Смачно дуже ще з тушкованою капустою і з беконом. В сучасному виконанні я бачив лангош з ковбасою - як піцу. І скажу чесно - мені така їжа більше душі, ніж хот-бургери з замінниками продуктів і смаків.

Інгредієнти:
600 г борошна;
12 г сухих (миттєвих) дріжджів;
500 мл кислого молока, кефіру;
1/2 чайної ложки солі;
1 чайна ложка цукру;
1/4 чайної ложки соди (погасити оцтом);
соняшникова олія для смаження;
начинка: сметана, тертий сир, часник.

Як приготувати лангоші до перших страв.


Розчинити дріжджі або всипати прямо в підігрітий злегка кисляк.

11


Перемішати.

22


Борошно просіяти.

33

Рекламний блок
Додати сіль, цукор, з'єднати з кисляком, вмішати соду.

44


У мисці, за допомогою ложки, перемішувати, поки тісто не почне відставати від стінок.

55


Якщо тісто дуже рідке - підмішайте ще трохи борошна.

66

 

77


Змастивши руки рослинним маслом сформувати з тіста кулю і обмазати ним тісто.

88


Помістити його в поліетиленовий пакет.

99


Поставити на полицю холодильника, на годину. Так тісто може зберігатися і тиждень.

1010


У сковороді розігріти олію до температури 170 градусів - перший сизий димок. Відібрати потрібну порцію тіста.

1111


За кількістю їдців - близько 100 г на порцію.

1212


Сформувати коржик.

1313


І обсмажити з двох сторін у фритюрі до золотистого кольору.

1414

 

1515


Зробити соус зі сметани і видавленого часнику, підсолити.

1616


Намазати гарячий корж. Зверху насипати тертий сир.

1717


Смачного!

Рекламний блок
Лангоші


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
olika
Дуже смачна страва угорської кухні я випікаю їх вже багато років - ВСІМ РЕКОМЕНДУЮ!
фото
Повар
Рецепт де на 500 кефіру вказано 600 муки? Тісто буде рідке однозначно і візьме в себе ще півкіло муки. Хто пише такі рецепти?
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Салат

Контакти: wagcooking@gmail.com