Відкрити категорії

Чай з імбиром


Чай з імбиром

Інгредієнти:

шматочок свіжого кореня імбиру - 20 г;
улюблений чай - в пакетиках або розсипний;
вода - 750 мл;
сік лимона - 0,5 шт.;
можливі добавки: мед, кориця, апельсиновий сік, меліса лисиці або м'ята.

Смачний зігріваючий імбирний чай - відмінний напій в холодні дні. Рецепт дуже універсальний, тому що я пропоную вам кілька способів приготування імбирного чаю.

Процес приготування чаю з імбиром.

  1. Ретельно вимийте свіжий корінь імбиру. Його не потрібно очищати. На задану кількість інгредієнтів вистачить шматочка вагою близько 20 г.
    Вимийте свіжий корінь імбиру, наріжте лимон чи лайм
  2. У невелику каструлю налийте 500 мл (2 склянки води). Також додайте імбир. Ви можете нарізати його дуже тонкими скибочками, нарізати невеликими шматочками або навіть натерти на тертці. Накрийте каструлю кришкою і доведіть до кипіння імбирну воду. Уменшіть потужність конфорки до такої, щоб вона лише злегка горіла. Варіть настій протягом 10 хвилин. Після закінчення цього часу вимкніть конфорку і відкладіть каструлю в сторону.
    У каструлю з водою додайте нарізаний чи натертий імбир. Варіть його протягом 10 хвилин
  3. У киплячій воді з імбиром заваріть улюблений чай. Я заварила 1 ложку чорного «меленого» чаю. Заливши чай окропом (250 мл = 1 стакан), через кілька хвилин перелити його в інший стакан. Для завареного чаю вичавити сік з половини лимона. Ви також можете взяти невеликий лайм.

    Порада: щоб приготувати імбирний чай, ви також можете заварити будь-який інший з ваших улюблених чаїв або настоїв. Це може бути зелений, білий або жовтий чай, ромашка або настій шипшини чи фруктовий чай. Однак пам'ятайте, що різні чаї заварюються при різній температурі, наприклад, жовтий чай заливається водою з температурою 70-80 ° C і заварюється 1-3 хвилини.
    У киплячій воді з імбиром заваріть улюблений чай
  4. Налийте настій імбиру в окрему ємність (якщо імбир натерли на тертці, використовуйте дрібне ситечко). Залити чай соком лимона або лайма і розмішайте.

    Якщо ви не підсолоджували імбирний чай, я рекомендую додати в нього кілька листків м'яти і/ або мелісу. Ви також повинні додати сюди ж шматочок кориці або трохи порошку кориці. Також можна додати кілька часточок цитрусових, імбир, щіпку куркуми.

    Цікавим доповненням є також апельсиновий або яблучний сік. Якщо ви віддаєте перевагу більш солодким чаям, тоді додайте трохи тростинного цукру або меду. Пропоную додати в чай мед, остиглий до температури 40 градусів, щоб він не втратив більшу частину своїх лікувальних властивостей, в тому числі антибактеріальних.

    Смачного чаювання!
Час приготування: 25 хвилин
Час на підготовку: 10 хвилин
Кухня: Українська
Опис: Чай з імбиром - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 13 Ккал
Рейтинг: 9/10 (голосів: 77)
Ключові слова: Безалкогольні напої

Чай з імбиром


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com