Напої на Новий рік 2021
Одні не уявляють новорічну ніч без келиха шампанського, інші вважають за краще більш міцні напої, такі як горілка або коньяк, а деякі не споживають алкоголь з різних причин. Для тих, хто не п'є спиртного, ідеальним варіантом будуть безалкогольні новорічні напої на Новий рік 2021. У новорічну ніч 2021 можна приготувати кілька смачних і особливих варіантів, які однаково сподобаються дорослим і дітям. Ось 10 рецептів таких напоїв з фото.
Кава по-східному з корицею і кардамоном злегка терпка, пряна і насичена. Чашечка такої гарячої кави допоможе підбадьоритися в новорічну ніч.
свіжомелена натуральна кава - 1 ст. л.;
вода - 200 мл;
кардамон - 5-6 шт.;
кориця - 3 г.
Змолоти кавові зерна на кавомолці. Кардамон розтерти товкачем. Скип'ятити воду. У турку покласти корицю, каву, кардамон і додати окріп. Поставити на вогонь, довести до кипіння і залишити. Повторити так 3-4 рази. Залишити, щоб гуща осіла, а потім розлити по чашках.
Новорічний напій егног користується популярністю в США і країнах Європи. Готується він на основі яєць і молока або вершків. Подається егног як гарячим, так і холодним. Ми будемо готувати холодний варіант.
кориця - 1/4 ч. л.;
яйця - 4 шт.;
молоко - 400 мл;
цукор - 5 ст. л.;
мускатний горіх - 1/2 ч. л.
У ємність насипати цукор, влити молоко і все добре перемішати. В окрему посудину вбити яйця і збити їх блендером, поки не утвориться піна. Продовжувати збивати, додаючи потроху молоко. Додати в суміш корицю і накрити харчовою плівкою. Поставити в холодильник і дати настоятися 2,5 години. Готовий напій розлити по склянках і посипати зверху мускатним горіхом. Подавати холодним.
Гарячий шоколад - ароматний і тягучий відомий напій. Він допомагає подарувати відчуття тепла, а також подарує заряд енергії. Ще пару століть назад це був єдиний десерт, приготований з какао.
молоко - 0,5 л;
жирні вершки 33% - 75 мл;
молочний шоколад - 150 г;
цукор - 2 ст. л..
Молоко підігріти на плиті, але не кип'ятити. Влити вершки і перемішати. Покласти шоколад і цукор. Продовжити нагрівати суміш, щоб вона повністю розчинилися. Розлити по чашках.
У холодному вигляді пунш стане прекрасним смачним новорічним напоєм.
журавлина - 200 г;
мед - 1 ст. л.;
цукор - 3 ст. л.;
корінь імбиру - 1 шматочок;
розмарин - 1 гілочка;
апельсин - 2 шт.;
вода - 1 л.
Вичавити з апельсинів сік. Імбир нарізати тонкими пластинками. Журавлину всипати в каструлю і трохи розім'яти. Налити воду, покласти приправи. Закип'ятити, всипати цукор і прокип'ятити 3 хвилини. Потім влити апельсиновий сік і проварити ще 1 хвилину. Охолодити готовий напій до температури 50-60 градусів, процідити, покласти мед. Потім розлити по чашках.
Збитень, приготований з обліпихи, є корисним вітамінним напоєм. Він допомагає зігрітися і підбадьоритися в новорічну ніч. Він не тільки заряджає енергією, але і позитивно впливає на обмінні процеси і травлення.
вода - 1,5 л;
обліпиха - 200 г;
мед - 150 г;
гвоздики - 4-5 розанчиків;
корінь імбиру - 20-50 г;
кориця - 1-2 палички;
лавровий лист, бадьян, кардамон.
У каструлю налити води. Промити обліпиху і покласти в каструлю з водою, закип'ятити. Зменшити вогонь і проварити 5-10 хвилин, періодично прибираючи піну. Покласти спеції. Покласти в приготований збитень мед, і дати постояти 15-20 хвилин. Процідити, налити в чашки і покласти часточку лимона.
Підбадьорлива кава з корицею і вершками підніме настрій і допоможе підбадьоритися. Напій виходить дуже смачним і допомагає зігрітися після довгих зимових прогулянок.
натуральна кава - 4 ч. л.;
коричневий цукор - 2 ч. л.;
цукрова пудра - 300 г;
вода - 300 мл;
кориця - 1/2 ч. л.;
вершки 33% - 250 мл.
У турку всипати цукор, корицю. Поставити на вогонь і потримати, поки цукор не почне плавитися. Зняти її з вогню, всипати каву і влити воду. Варити, поки не почне утворюватися піна. Зняти з вогню. Повторити це 3-4 рази, але не давати каві закипіти.
Вершки збити з цукрової пудри до отримання стійкої піни. Приготовану каву розлити по чашках, зверху викласти збиті вершки. При бажанні можна посипати шоколадною стружкою. Також можна використовувати покупними збитими вершками з насадкою.
Імбирний чай - корисний зимовий напій, який підвищує імунітет, допомагає захиститися від грипу та застуди, а також покращує самопочуття. Цей напій корисний для тих, хто хоче схуднути до Нового року, так як сприяє прискоренню обміну речовин.
зелений чай - 25 г;
окріп - 1 л;
лимон - 0,5 шт.;
корінь імбиру - 25 г;
мед - 20 г.
Чай і дрібно нарізаний корінь імбиру залити окропом. Залишити на 5-10 хвилин настоятися. Додати мед і все перемішати. Розлити по чашках і додати в кожну по кружечку лимона. Пити чай можна до трьох разів на день.
Какао - смачний і корисний новорічний напій. Він допоможе зігрітися зимовими вечорами.
молоко - 500 мл;
цукор - 40 г;
какао-порошок - 40 г;
маршмеллоу - 60 г.
У каструлю з товстим дном всипати цукор і какао. У суміш влити 100 г молока і перемішати, щоб не залишилося грудок. Вилити молоко, що залишилося, поставити готову суміш на вогонь. Проварити приблизно 3-5 хвилин. Налити в чашки. Зверху насипати зефірки. При бажанні можна посипати какао шоколадною стружкою.
Цей напій ідеально підходить для холодних осінніх і зимових вечорів, а також стане ідеальним варіантом для включення в новорічне меню.
вишневий сік - 1 л;
кориця - 1-2 палички;
свіжовичавлений сік апельсина або грейпфрута - 1 ст.;
натертий свіжий імбир - 1 г;
гвоздика - 2-5 шт.;
натуральний мед - 1-3 ст. л.
Налити соки в емальовану каструлю. Нагріти суміш на повільному вогні. Покласти в соки спеції і мед. Готувати, весь час помішуючи, 10-15 хвилин. Дати гарячому напою постояти 10-20 хвилин.
Безалкогольна сангрія готується на основі мінеральної води з будь-якими сезонними фруктами.
виноградний натуральний сік - 1 л;
мінеральна вода - 0,5 л;
грейпфрут - 1 шт.;
лимон - 2 шт.;
апельсин - 2 шт.
З 1 апельсина і лимона за допомогою фреш-преса вичавити сік. Решта фруктів порізати шматочками. Перекласти в графин фрукти, влити соки. Поставити в холодильник на 1-2 години. Перед подачею покласти лід і влити мінеральну воду.
Чорна кава з кардамоном і корицею.
Кава по-східному з корицею і кардамоном злегка терпка, пряна і насичена. Чашечка такої гарячої кави допоможе підбадьоритися в новорічну ніч.
свіжомелена натуральна кава - 1 ст. л.;
вода - 200 мл;
кардамон - 5-6 шт.;
кориця - 3 г.
Змолоти кавові зерна на кавомолці. Кардамон розтерти товкачем. Скип'ятити воду. У турку покласти корицю, каву, кардамон і додати окріп. Поставити на вогонь, довести до кипіння і залишити. Повторити так 3-4 рази. Залишити, щоб гуща осіла, а потім розлити по чашках.
Егног.
Новорічний напій егног користується популярністю в США і країнах Європи. Готується він на основі яєць і молока або вершків. Подається егног як гарячим, так і холодним. Ми будемо готувати холодний варіант.
кориця - 1/4 ч. л.;
яйця - 4 шт.;
молоко - 400 мл;
цукор - 5 ст. л.;
мускатний горіх - 1/2 ч. л.
У ємність насипати цукор, влити молоко і все добре перемішати. В окрему посудину вбити яйця і збити їх блендером, поки не утвориться піна. Продовжувати збивати, додаючи потроху молоко. Додати в суміш корицю і накрити харчовою плівкою. Поставити в холодильник і дати настоятися 2,5 години. Готовий напій розлити по склянках і посипати зверху мускатним горіхом. Подавати холодним.
Густий гарячий шоколад.
Гарячий шоколад - ароматний і тягучий відомий напій. Він допомагає подарувати відчуття тепла, а також подарує заряд енергії. Ще пару століть назад це був єдиний десерт, приготований з какао.
молоко - 0,5 л;
жирні вершки 33% - 75 мл;
молочний шоколад - 150 г;
цукор - 2 ст. л..
Молоко підігріти на плиті, але не кип'ятити. Влити вершки і перемішати. Покласти шоколад і цукор. Продовжити нагрівати суміш, щоб вона повністю розчинилися. Розлити по чашках.
Журавлинний пунш.
У холодному вигляді пунш стане прекрасним смачним новорічним напоєм.
журавлина - 200 г;
мед - 1 ст. л.;
цукор - 3 ст. л.;
корінь імбиру - 1 шматочок;
розмарин - 1 гілочка;
апельсин - 2 шт.;
вода - 1 л.
Вичавити з апельсинів сік. Імбир нарізати тонкими пластинками. Журавлину всипати в каструлю і трохи розім'яти. Налити воду, покласти приправи. Закип'ятити, всипати цукор і прокип'ятити 3 хвилини. Потім влити апельсиновий сік і проварити ще 1 хвилину. Охолодити готовий напій до температури 50-60 градусів, процідити, покласти мед. Потім розлити по чашках.
Обліпиховий збитень.
Збитень, приготований з обліпихи, є корисним вітамінним напоєм. Він допомагає зігрітися і підбадьоритися в новорічну ніч. Він не тільки заряджає енергією, але і позитивно впливає на обмінні процеси і травлення.
вода - 1,5 л;
обліпиха - 200 г;
мед - 150 г;
гвоздики - 4-5 розанчиків;
корінь імбиру - 20-50 г;
кориця - 1-2 палички;
лавровий лист, бадьян, кардамон.
У каструлю налити води. Промити обліпиху і покласти в каструлю з водою, закип'ятити. Зменшити вогонь і проварити 5-10 хвилин, періодично прибираючи піну. Покласти спеції. Покласти в приготований збитень мед, і дати постояти 15-20 хвилин. Процідити, налити в чашки і покласти часточку лимона.
Кава зі збитими вершками і корицею.
Підбадьорлива кава з корицею і вершками підніме настрій і допоможе підбадьоритися. Напій виходить дуже смачним і допомагає зігрітися після довгих зимових прогулянок.
натуральна кава - 4 ч. л.;
коричневий цукор - 2 ч. л.;
цукрова пудра - 300 г;
вода - 300 мл;
кориця - 1/2 ч. л.;
вершки 33% - 250 мл.
У турку всипати цукор, корицю. Поставити на вогонь і потримати, поки цукор не почне плавитися. Зняти її з вогню, всипати каву і влити воду. Варити, поки не почне утворюватися піна. Зняти з вогню. Повторити це 3-4 рази, але не давати каві закипіти.
Вершки збити з цукрової пудри до отримання стійкої піни. Приготовану каву розлити по чашках, зверху викласти збиті вершки. При бажанні можна посипати шоколадною стружкою. Також можна використовувати покупними збитими вершками з насадкою.
Імбирний чай.
Імбирний чай - корисний зимовий напій, який підвищує імунітет, допомагає захиститися від грипу та застуди, а також покращує самопочуття. Цей напій корисний для тих, хто хоче схуднути до Нового року, так як сприяє прискоренню обміну речовин.
зелений чай - 25 г;
окріп - 1 л;
лимон - 0,5 шт.;
корінь імбиру - 25 г;
мед - 20 г.
Чай і дрібно нарізаний корінь імбиру залити окропом. Залишити на 5-10 хвилин настоятися. Додати мед і все перемішати. Розлити по чашках і додати в кожну по кружечку лимона. Пити чай можна до трьох разів на день.
Какао з маршмеллоу.
Какао - смачний і корисний новорічний напій. Він допоможе зігрітися зимовими вечорами.
молоко - 500 мл;
цукор - 40 г;
какао-порошок - 40 г;
маршмеллоу - 60 г.
У каструлю з товстим дном всипати цукор і какао. У суміш влити 100 г молока і перемішати, щоб не залишилося грудок. Вилити молоко, що залишилося, поставити готову суміш на вогонь. Проварити приблизно 3-5 хвилин. Налити в чашки. Зверху насипати зефірки. При бажанні можна посипати какао шоколадною стружкою.
Безалкогольний Глінтвейн.
Цей напій ідеально підходить для холодних осінніх і зимових вечорів, а також стане ідеальним варіантом для включення в новорічне меню.
вишневий сік - 1 л;
кориця - 1-2 палички;
свіжовичавлений сік апельсина або грейпфрута - 1 ст.;
натертий свіжий імбир - 1 г;
гвоздика - 2-5 шт.;
натуральний мед - 1-3 ст. л.
Налити соки в емальовану каструлю. Нагріти суміш на повільному вогні. Покласти в соки спеції і мед. Готувати, весь час помішуючи, 10-15 хвилин. Дати гарячому напою постояти 10-20 хвилин.
Сангрія.
Безалкогольна сангрія готується на основі мінеральної води з будь-якими сезонними фруктами.
виноградний натуральний сік - 1 л;
мінеральна вода - 0,5 л;
грейпфрут - 1 шт.;
лимон - 2 шт.;
апельсин - 2 шт.
З 1 апельсина і лимона за допомогою фреш-преса вичавити сік. Решта фруктів порізати шматочками. Перекласти в графин фрукти, влити соки. Поставити в холодильник на 1-2 години. Перед подачею покласти лід і влити мінеральну воду.