Відкрити категорії

Малинове морозиво


Малинове морозиво


Інгредієнти:
300 г малини
2/3 ст. цукру
2 жовтки
1 ст.л вершків 30%
1 ст.л нежирного молока
1 ст.л. без гірки крохмалю
ванілін на кінчику ч.л.
2-3 ст.л. цукрової пудри

Спосіб приготування.
Молоко, вершки, ваніль, крохмаль(щоб крохмаль не був грудочками, в баночку наливаємо трохи молока, кладемо туди крохмаль, щільно загвинчуємо кришку і дуже добре збовтуємо - як коктейль в шейкері, і потім додаємо в основну молочно вершкову суміш) і половину цукру доводимо майже до кипіння, вливаємо тонкою цівкою в жовток, гарненько розмішуючи, ставимо назад на вогонь і варимо на повільному вогні до загусання. Знімаємо з вогню, остуджуємо.

Рекламний блок

Половину малини засипаємо цукром, що залишився і ставимо на повільний вогонь. Варимо поки розвариться, хвилин 10-15. Знімаємо з вогню, остуджуємо. Малину, яка залищилась, засипаємо цукровою пудрою, щоб дала сік, хвилин на 15 при кімнатній температурі.

Жовткова-вершкову суміш змішуємо з вареною малиною і заливаємо в мороженицю. Прокручуємо хвилин 20, засипаємо малину з цукровою пудрою, прокручуємо ще хвилин 5. Вивантажуємо в пластикову тару і ставимо в морозилку.

Якщо нема морожениці, то всю малину добре змішуємо з жовткова-вершковою сумішшю, кладемо в тару і ставимо в морозилку. Дістаємо і перемішуємо кожні 2 години поки не замерзне остаточно.

З малиною можна вчинити по різному - можна як в рецепті, можна зварити всю і завантажувати одним разом; можна після варіння процідити насіння - кому як подобається.

Смачного!

Рекламний блок
Малинове морозиво


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Рецепт

Контакти: wagcooking@gmail.com