Відкрити категорії

Фісташкове морозиво


Фісташкове морозиво

Інгредієнти:

солоні неочищені фісташки - 250 г;
цукор - 5 ст. л.;
молоко - 250 мл;
вершки 30% - 280 г;
можливо трохи зеленого харчового барвника.

Дуже просте і супер смачне домашнє фісташкове морозиво. Цей рецепт перевірений і дуже горіховий. Морозиво виходить ніжне, вершкове, з невеликими шматочками арахісу. Це рецепт для справжніх гурманів морозива. Готуємо морозиво всього з 4 простих інгредієнтів і без додавання яєць.

Процес приготування фісташкового морозива.

  1. Щоб приготувати фісташкове морозиво, вам знадобиться 250 г несолоних фісташок. Насправді не має значення, солоні горіхи чи ні, тому що, коли шкаралупа відділяється, горіхи втрачають практично всю сіль.
    Очищаємо фісташки
  2. Очистіть горіхи як від твердої, так і від м'якої шкарлупи. Очищення горіхів займає багато часу, тому, якщо у вас є можливість, ви також можете купити вже очищені горіхи без шкаралупи. В кінцевому підсумку вам знадобиться близько 120 г горіхів.
    Очищені фісташки
  3. Помістіть очищені горіхи в міксер і подрібніть їх до дрібного піску. Я вибираю середній помел, щоб відчувати шматочки горіхів в морозиві.
    Перебити в міксері фісташки
  4. Помістіть подрібнені фісташки в каструлю. Влийте склянку молока і додайте 5 ст. л. цукру. Доведіть до кипіння і уменшіть потужність конфорки до мінімуму. Кип'ятіть молоко з цукром і горіхами 5 хвилин на малій потужності, без кришки.

    Після закінчення цього часу вимкніть масу і дайте їй охолонути, потім додайте трохи зеленого харчового барвника, щоб готове морозиво набуло більш яскравий, свіжий зелений колір.

    Порада: замість зеленого барвника в суміш можна також додати сік м'яти або базиліка. Важливо, щоб листя було молодими і свіжими.
    Готуємо масу для морозива - фото 1
  5. Зелену масу поставити в холодильник до повного охолодження. Блюдо з охолодженими вершками рекомендую поставити в морозилку на 20-30 хвилин. Чим краще охолоджені вершки, тим швидше і легше вони збиваються. Ви також можете помістити лопатки для змішування в морозильну камеру. Дістаньте з морозильної камери охолоджені вершки і збийте міксером на високій швидкості.

    Збивайте вершки тільки до густоти. Це може зайняти хвилину, дві або менше. Будьте обережні, не збивайте занадто довго, так як вершки можуть почати розділятися. Вершки з великим вмістом жиру, тобто 36%, можуть бути готові навіть після 30 секунд збивання (багато що залежить від ступеня їх охолодження і потужності міксера).
    Готуємо масу для морозива - фото 2
  6. Дістаньте з холодильника добре охолоджену молочно-горіхову масу і додайте до неї збиті вершки. Все ретельно і повільно перемішуємо. Перекладіть масу в ємність, де будете заморожувати морозиво.
    Готуємо масу для морозива - фото 3
  7. Помістіть фісташкове морозиво в морозильну камеру при -15 градусів. Після 5 годин заморожування морозиво ідеально підходить для вживання. Якщо ви розкладете морозиво в окремі невеликі ємності, воно, звичайно, буде готове набагато швидше.

    Смачного!
Час приготування: 5 годин
Час на підготовку: 30 хвилин
Кухня: Українська
Опис: Фісташкове морозиво - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 223 Ккал
Рейтинг: 9/10 (голосів: 72)
Ключові слова: Морозиво

Фісташкове морозиво
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com