Відкрити категорії

Пломбір в домашніх умовах




Багато чого змінюється в нашому житті в тому числі, але смак морозива-пломбір з нашого дитинства ми не забудемо ніколи. Це чудові ласощі, які легко можна приготувати в домашніх умовах.

Інгредієнти:
вершки (35%) - 400 мл;
молоко - 200 мл;
яєчні жовтки - 4 шт.;
цукор - 120 г;
ванілін - 1 г.

Процес приготування морозива.


В невелику каструлю з товстим дном всипаємо цукор і додамо ванілін. Заливаємо цю суміш молоком.

1


Розмішуємо, доводимо до гарячого стану, але не до кипіння.

2

За допомогою віночка розтираємо жовтки, щоб вони стали однорідними. До жовтків тонкою цівкою вливаємо ще гаряче молоко, безперервно перемішуючи. Отриману масу поставити на невеликий вогонь і варити до легкого загустіння, постійно перемішуючи. Важливо не перегріти молоко, інакше жовтки можуть згорнутися і тоді смак пломбіру буде зовсім не той.

3


Готовність перевіряємо наступним чином: проводимо пальцем по силіконовій лопатці. Якщо слід залишається чітким і не запливає кремом, тоді відразу знімаємо каструлю з вогню і залишаємо до повного охолодження.

4


Тепер будемо збивати вершки до щільності. Вершки, ємність для збивання, а також вінчик необхідно попередньо охолодити. Почнемо з невеликої швидкості і поступово будемо її збільшувати. Вершки збиті, для цього знадобилося буквально 2-3 хвилини.

5


До збитих вершків невеликими порціями додамо остиглий крем і лопаткою перемішуємо.

6


Переливаємо отриману масу в контейнер і будемо охолоджувати в морозильній камері близько 3 годин. За цей час необхідно 5-6 разів ретельно перемішати масу, щоб текстура морозива вийшла гладкою і однорідною. Після цього залишимо морозиво в морозилці на ніч.

7


Перед подачею пломбіру дайте трохи постояти при кімнатній температурі, а потім викладайте його в креманки.

8


Морозиво вийшло дуже смачне з ніжною текстурою і приємним ванільним ароматом. На відміну від магазинного, цей пломбір складається тільки з натуральних продуктів без хімічних підсилювачів. Смачного!


Пломбір в домашніх умовах


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com