Відкрити категорії

Полуничне морозиво в домашніх умовах


Полуничне морозиво в домашніх умовах


Сьогодні ми з вами приготуємо дуже смачне, а головне – корисне і натуральне полуничне морозиво в домашніх умовах.

Інгредієнти:
полуниця - 400 г;
вершки (33%) - 500 мл;
молоко - 120 мл;
цукор - 150 г (за бажанням можна більше);
жовтки – 3 шт.

З даної кількості продуктів у вас вийде трохи більше 1 кг.

Процес приготування полуничного морозива.


Половину цукру висипаємо в сотейник, виливаємо молоко і відправляємо на середній вогонь. Нам необхідно молоко довести до кипіння, а цукор повинен повністю розчинитися.

11


Тим часом в окремій чаші змішуємо цукор, що залишився і жовтки.

22


При постійному активному помішуванні виливаємо гаряче молоко на жовтки. Перемішуємо все до однорідності і повного розчинення цукру.

33


Далі все повертаємо назад в сотейник, відправляємо на невеликий вогонь і при безперервному помішуванні доводимо крем до легкого загустіння. Ні в якому разі не кип'ятимо. Проціджуємо через дрібне сито, щоб видалити шматочки білка, що згорнулися. Далі крем нам потрібно охолодити до кімнатної температури, бо ми його будемо змішувати зі збитими вершками.

44

Рекламний блок
Полуницю миємо, обсушуємо і відокремлюємо від плодоніжки. Далі нам необхідно полуницю подрібнити за допомогою блендера і пропустити через сито, щоб видалити кісточки. Ось таке гарне однорідне і дуже ароматне пюре у нас виходить.

55


Займемося вершками. Необхідно брати дуже холодні жирності вище 30%. Починаємо їх збивати на невеликій швидкості міксера, поступово збільшуючи швидкість до максимуму. Вершки нам необхідно збити до пишності, але не до щільних піків.

66


Ну а далі нам залишилося все тільки з'єднати разом. Полуничне пюре у мене досить холодне, тому спочатку додаю його до заварного крему, переміщаю і вже після того, як температура вирівняється, додам все це до вершків.

77


Дуже важливо додавати заварну основу, яка охолола, щоб не потекли вершки.

88


Перемішаємо до однорідності.

99


Далі морозиво можна перелити в зручний контейнер або просто чашу затягнути харчовою плівкою і відправляємо його в морозилку. Кожні пів години нам необхідно діставати (всього 3-4 рази) морозиво з морозилки і перемішувати його за допомогою віночка. Тим самим ми розбиваємо кристалики льоду і воно у нас буде більш однорідним.

1010


Далі морозиво перекладаємо в зручний контейнер і прибираємо в морозилку до повного застигання. На цьому етапі можна додати шматочки ягід чи шоколаду, полити все це карамеллю, будь-яким соусом чи джемом.

1111


Смачного!

1212


Не бійтеся експериментувати! Коментуйте і діліться рецептом у соціальні мережі.

Рекламний блок
Полуничне морозиво в домашніх умовах


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Салат

Контакти: wagcooking@gmail.com