Відкрити категорії

Полуничне морозиво в домашніх умовах




Сьогодні ми з вами приготуємо дуже смачне, а головне – корисне і натуральне полуничне морозиво в домашніх умовах.

Інгредієнти:
полуниця - 400 г;
вершки (33%) - 500 мл;
молоко - 120 мл;
цукор - 150 г (за бажанням можна більше);
жовтки – 3 шт.

З даної кількості продуктів у вас вийде трохи більше 1 кг.

Процес приготування полуничного морозива.


Половину цукру висипаємо в сотейник, виливаємо молоко і відправляємо на середній вогонь. Нам необхідно молоко довести до кипіння, а цукор повинен повністю розчинитися.

1


Тим часом в окремій чаші змішуємо цукор, що залишився і жовтки.

2


При постійному активному помішуванні виливаємо гаряче молоко на жовтки. Перемішуємо все до однорідності і повного розчинення цукру.

3

Далі все повертаємо назад в сотейник, відправляємо на невеликий вогонь і при безперервному помішуванні доводимо крем до легкого загустіння. Ні в якому разі не кип'ятимо. Проціджуємо через дрібне сито, щоб видалити шматочки білка, що згорнулися. Далі крем нам потрібно охолодити до кімнатної температури, бо ми його будемо змішувати зі збитими вершками.

4


Полуницю миємо, обсушуємо і відокремлюємо від плодоніжки. Далі нам необхідно полуницю подрібнити за допомогою блендера і пропустити через сито, щоб видалити кісточки. Ось таке гарне однорідне і дуже ароматне пюре у нас виходить.

5


Займемося вершками. Необхідно брати дуже холодні жирності вище 30%. Починаємо їх збивати на невеликій швидкості міксера, поступово збільшуючи швидкість до максимуму. Вершки нам необхідно збити до пишності, але не до щільних піків.

6


Ну а далі нам залишилося все тільки з'єднати разом. Полуничне пюре у мене досить холодне, тому спочатку додаю його до заварного крему, переміщаю і вже після того, як температура вирівняється, додам все це до вершків.

7


Дуже важливо додавати заварну основу, яка охолола, щоб не потекли вершки.

8


Перемішаємо до однорідності.

9


Далі морозиво можна перелити в зручний контейнер або просто чашу затягнути харчовою плівкою і відправляємо його в морозилку. Кожні пів години нам необхідно діставати (всього 3-4 рази) морозиво з морозилки і перемішувати його за допомогою віночка. Тим самим ми розбиваємо кристалики льоду і воно у нас буде більш однорідним.

10


Далі морозиво перекладаємо в зручний контейнер і прибираємо в морозилку до повного застигання. На цьому етапі можна додати шматочки ягід чи шоколаду, полити все це карамеллю, будь-яким соусом чи джемом.

11


Смачного!

12


Не бійтеся експериментувати! Коментуйте і діліться рецептом у соціальні мережі.


Полуничне морозиво в домашніх умовах


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com