Відкрити категорії

Сирне морозиво




У нашій родині сьогодні відкрився сезон літніх десертів. Першим з них стало сирне морозиво. Думала, що його тільки дитина буде їсти, так як в цьому десерті буде більше користі, ніж подібності з морозивом. Я помилялася — всі мої домашні, і я в тому числі, їли цей десерт з великим задоволенням.

Тепер цей рецепт у мене потрапляє в мою кулінарну книгу. Вам пропоную ознайомитися з десертом, і вже для себе кожен зможе вирішити — чи подобається він чи купівельний пломбір смачніше.

Інгредієнти:
— 400 г кисломолочного сиру;
— 150-200 г згущеного молока;
— 1 ст. л. порошку какао;
— ванільний цукор на кінчику ножа;
— шоколад для прикраси за бажанням.

Спосіб приготування сирного морозива.


Для приготування морозива необхідно купити або відігріти м'який сир. З зернистого перегрітого сиру краще зробити запіканку або вареники, так як морозиво з нього не вийде.

1


У сир додаємо згущене молоко. Його кількість залежить від кислинки сиру. У більш кислий сир краще залити 200 г згущеного молока.

2


Додаємо для кольору і смаку какао порошок і ванільний цукор на кінчику ножа.

3


Всі інгредієнти дуже добре збиваємо заглибним блендером в однорідну масу.

4


Далі є два варіанти приготування морозива. У мене з минулого року в господарстві є формочки для морозива, так що я в них розливаю сирну масу і відправляю формочки в морозилку на 2-3 години.

5


Якщо формочок немає, то сирну масу заливаємо в контейнер з кришкою і теж відправляємо в морозилку на 2-3 години. Після приготування можна буде ложкою зробити кілька кульок, полити шоколадом і подавати.

6


Я ж готувала в формочках, так що після охолодження морозиво на паличках я витягла з формочок і полила шоколадом. Приємного смаку!


Сирне морозиво
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com