Відкрити категорії

Шоколадне морозиво




Всім доброго часу доби! Настали спекотні деньки, і морозиво я роблю зараз дуже часто. Ось черговий рецепт. Це морозиво шоколадне, одне з моїх улюблених ще з дитинства. Смак виходить дуже насиченим шоколадним, в міру солодким і вершковим.

Інгредієнти:
шоколад чорний - 100 г;
какао-порошок - 1 ст. л. (можна і не класти, я додавала какао для отримання більш насиченого шоколадного смаку морозива);
яйця курячі - 2 шт.;
цукор пісок - 5 ст. л.;
вершки 33% - 200 мл.

Спосіб приготування шоколадного морозива.


Приготування починаємо з того, що ламаємо на шматочки плитку шоколаду і розтоплюємо її на водяній бані.

1


Поки шоколад плавиться, відокремлюємо жовтки яєць від білків.

2


Білки разом з цукром збиваємо в густу піну.

3


Тим часом шоколад повністю розтопився. Додаємо в миску з шоколадом столову ложку какао-порошку, розмішуємо до однорідності. Вимикаємо вогонь, і відставляємо миску з шоколадом остигати.

4


Розмішуємо жовтки і з'єднуємо їх зі збитими білками.

5


Поки шоколад остигає, збиваємо жирні вершки (попередньо охолоджені в морозилці) до міцних піків. Консистенція повинна бути, як на фото, важливо не перестаратися, щоб з вершків не одержати масло.

6


Тепер настає найбільш приємний для мене момент - з'єднуємо елементи майбутнього морозива воєдино. У миску зі збитими вершками додаємо білково-жовтково-цукрову масу і трохи остиглий розтоплений шоколад з какао.

7


Розмішуємо отриману суміш. Спочатку я роблю це силіконовою лопаткою, а потім усе добре збиваю міксером на першій швидкості.

8


На цьому приготування морозива можна вважати закінченим. Залишається розлити масу по формах (або в одну велику форму). У мене маленькі пластикові стаканчики і силіконові формочки.

9


Відправляємо формочки з морозивом в морозилку на кілька годин (3-5 годин).

10


Зі свого досвіду хочу сказати, що морозиво в маленьких формочках застигає швидше, ніж у великих. Ну це очевидно. Але, крім того, кристаликів льоду в маленьких не утворюється, тому немає потреби в додатковому проміжному перемішуванні маси.

Морозиво виходить однорідним, жирненьким, справжнім, насиченим! Смак шоколаду дуже яскравий. Всій нашій родині дуже подобається. Найголовніше те, що всі інгредієнти натуральні, і смак морозива не йде ні в яке порівняння з купівельними.


Шоколадне морозиво
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com