Відкрити категорії

Морозиво Тірамісу


Морозиво Тірамісу


Інгредієнти:
Маскарпоне - 500г
Вершки жирністю 35% - 150 мл
Цукор - 200г
Гіркий шоколад - 50г
Вино Марсала - 6 столових ложок (можна замінити подібним або не використовувати)
Коньяк - 3 столові ложки
Мелена кава - 5 столових ложок (можна використовувати каву з кавових машин або розчинну міцно заварену каву)
Вода - 600 мл
Печиво савоярді ("дамські пальчики") - 200г

Приготування:

Рекламний блок
Покласти на дно турки каву, влити 600 мл води і довести до кипіння. Зняти з вогню і залишити на 5 хв. Перелити каву через дрібне сито в миску, додати 85г цукру і коньяк. Якщо ви використовуєте каву з кавових машин, то потрібно зробити найміцніший каву об'ємом 600 мл, в нього додати цукор і коньяк. Якщо ви використовуєте розчинну каву, то заварити міцну каву на 600 мл води, додати цукор і коньяк.

Вузьку прямокутну форму застелити харчовою плівкою так, щоб звисали краї.

Шоколад порубати ножем в крихту середнього розміру. Вершки злегка збити міксером (десь~ 1.5 хвилин). Добре перемішати маскарпоне з Марсалу (маскарпоне краще заздалегідь дістати з холодильника, якщо не використовуєте вино, то відразу змішуємо сир з вершками, шоколадом і цукром).
Додати вершки, шоколад і 115 г цукру (краще використовувати цукрову пудру) і ще раз перемішати.

Печиво опускати по черзі в миску з кавою і викладати у форму, закриваючи дно і поздовжні бортики (робити це потрібно дуже швидко, тому печиво відразу змінює структуру).

Наповнити форму приготованої сирно-вершковою сумішшю.

Викласти зверху залишилося печиво і злегка притиснути руками. Накрити форму звішуючимися кінцями плівки й поставити в морозильну камеру на 3 год.

Акуратно перекласти морозиво на блюдо, зняти плівку. До подачі тримати в холодильнику. Перед подачею через ситечко посипати десерт какао-порошком і прикрасити свіжими або консервованими ягодами.

Рекламний блок
Морозиво Тірамісу


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Рецепт

Контакти: wagcooking@gmail.com