Відкрити категорії

Ліниві біляші




Сьогодні буде рецепт приготування помилкових біляшів. Це дріжджові оладки, але за смаком вони дуже нагадують справжні біляші. Це дуже смачно і ситно.

Інгредієнти:
вода - 220 мл;
пресовані дріжджі - 20 г (або 1 ч. л. сухих);
приправа універсальна для курки - 0,5 ст. л.;
середня ріпчаста цибуля - 1 шт.;
рослинна олія (в тісто) - 2 ст. л.;
пшеничне борошно - 210-220 г;
рослинна олія для обсмажування.

З даних інгредієнтів вихід - 12-14 біляшів.

Процес приготування пісних біляшів.


Цибулю нарізати дрібним кубиком.

1

В теплій воді розчинити дріжджі.

2


Сюди ж викладаємо нарізану цибулю, універсальну приправу для курки і рослинну олію. Сіль додавати не потрібно, вона вже є у приправі. Перемішуємо і порціями додаємо попередньо просіяне борошно. Таким чином замішуємо ось таке тісто. Воно повинно вийти густим і повільно сповзати з ложки.

3


Закриваємо його харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці до збільшення в обсязі 2,5-3 рази.

4


Пройшло 50 хвилин. Тісто добре зійшло, можна бачити на ньому характерні бульбашки. Тепер його вже перемішувати не можна. Змоченою у воді ложкою акуратно набираємо тісто і викладаємо його на розігріту сковороду.

5


Обсмажуємо біляші на рослинній олії на середньому вогні до золотистого кольору.

6


Готові біляші викладаємо на паперові серветки, щоб позбутися зайвого жиру.

7


Як бачите, з максимально простих продуктів при такому легкому та швидкому приготуванні, виходить дуже апетитна, смачна і ситна старва. Смакує як в гарячому, так і в холодному вигляді, особливо з чашкою чаю або кави. Вони прекрасно доповнять Ваш сніданок, обід або вечерю.

8


Смачного!


Ліниві біляші


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com